Задните светлини на MINI блестят с дизайна на британското знаме

...
Задните светлини на MINI блестят с дизайна на британското знаме
Коментари Харесай

Патриотичен поздрав от добрата стара Англия

 40-1a-6kol

Задните светлини на MINI блестят с дизайна на английското знаме – доста патриотично и вери бритиш! Преминалите през фейслифт модели с 3 порти, с 5 порти и кабриото изрично обявяват своя народен генезис. И го вършат го по един доста обаятелен метод. Всеки който зърне обновените коли откъм гърба – неподвижен или придвижване, ще забележи ясно разпознаваемия знак в светлините.

 40-3-6kol

Светлините са проведени съгласно детайлите във флага на Обединеното кралство – мигачите са хоризонталните линии, спирачките са вертикалите, а габаритите са диагоналите. Те светят с LED технология, несъмнено. Колкото повече наближава Брекзит, толкоз повече английските производители акцентират своята народност, макар че множеството от тях принадлежат на непознати концерни (в случая с MINI – групата BMW). Именно MINI във всичките си генерации е знаков авто облик на положителната остаряла Англия и разполага с всички учредения да се гордее с този факт.

 40-4a-6kol

Известни корекции в дизайна, по-ефикасни мотори, нова автоматизирана трансмисия, повече функционалности и улеснения – това е най-общо казано акцентът при фейслифта на MINI. С не доста на брой, само че съответни промени се получават съществени резултати. Автомобилът наподобява по-добър, по-модерен и по-технологичен. И в действителност е тъкмо подобен. Обновлението подчертава  достоверния темперамент на MINI, който проличава незабавно по външния тип и се разпростира при шофиране.

 40-4-6kol

Първото зрително усещане идва от фаровете, които за тази марка са нещо доста особено с обичайна си кръгла форма. Модернизираният дизайн е допълнен с черна бленда за серийните халогенни светлини. Като в допълнение съоръжение се оферират адаптивни LED фарове във формата на пръстен.

 p90289452-highres-1

Повишен е обсегът на късите светлини за по-добра видимост при нощно шофиране на автомагистрала. Автоматичната функционалност за превключване на дългите светлини е комбинирана с матрична технология, посредством която лидерът получава отлична осветеност, без да се заслепяват останалите участници в придвижването. Фарът е разграничен на четири сегмента, които при скорост над 70 км/ч се задействат и деактивират без значение един от различен съгласно обстановката на път и освобождават лидера от нуждата да превключва светлините.

 p90289721-highres

Ново по външния тип е ретушираното лого на MINI върху предния похлупак, багажника, кормилото, екрана на централния апарат и отдалеченото. Клиентите получават три нови разновидността за металиков цвят на каросерията – сив, наследник и оранжев, както и разширена гама 17-инчови алуминиеви джанти. Разширен е изборът от тапицерии и интериорни повърности. За кабината се оферират компоменти в пиано лак и амбиентно осветяване.

 40-5-6kol

Особено ефектно стои осветената лайстна на таблото със стилизирано английско знаме. Купувачите могат и да персонализират по собствен усет автомобила си с помощта на многочислените благоприятни условия на програмата MINI Yours Customised. Индивидуализацията разрешава на лидера да изпише своето или непознато име посредством 3D принтирани съставни елементи върху мигачите и огледалата, както и на разнообразни места в купето. Дори външното осветяване върху асфалта пред шофьорската врата може да бъде с персонално послание.

 40-6-6kol

Воланът е завършен по нов метод с три спици и три мултифункционални бутона. Опционално се оферират състезателен кожен волан в няколко разновидности. В серийното съоръжение влиза аудиосистема с 6,5-инчов пъстър екран на централния апарат и Bluetooth връзка с мобилни телефони. Контролният екран предлага и тъчскрийн функционалност в композиция с радиото MINI Visual Boost и с навигационната система.

 40-7-6kol

Техническото обновяване на двигателната гама (с мощ от 75 до 192 конски сили) смъква разхода на гориво и на въглеродните излъчвания в отработените газове с 5%. Това е реализирано макар нарастването на работния размер на трицилиндровите мотори от 1,2 на 1,5 л. Променените елементи разполагат с по-висок въртящ миг. Директното впръскване на горивото към този момент се прави с налягане 350 бара вместо с 200 бара при бензиновите с 2200-2500 бара при дизеловите мотори. Голямата оригиналност е седемстепенната автоматизирана скоростна кутия с два съединителя, която превключва предавките бързо и без спиране в подаването на мощ. Другата опция за феновете на автоматиците е неповторимата за сегмента на дребните коли 8-степенна кутия.

 40-2a-6kol

Колата избира подобаващ миг за тръгване

 Функцията за безжично зареждане на телефони основава спомагателни улеснения в обновената гама на MINI. За задачата в централния подлакътник е конфигурирана подложка за индукционна връзка без кабели. Новите функционалности за съгласуваност на системата MINI Connected предлага огромно многообразие от цифрови услуги на премиум равнище. Новости са информацията за пътния трафик в действително време, автоматизираното актуализиране на навигационните карти и интернет портала MINI Online с вести, метеорологична информация и обзор на цените на горивата. Системата разрешава да се употребяват въведените в смарт телефона данни в календара и контактите, с цел да възнамерява маршрута на пътуването въз основата на трафика в действително време и да се дефинира идеалният миг за тръгване. Планираните направления също могат да се трансферират от телефона в навигацията на автомобила. Собственикът може да получи на мобилното си устройство информация за местоположението на колата и за количеството гориво в резервоара, да задейства отдалечено вентилацията, отключването и заключването на вратите и други

 40-10-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР