Задич следва и специализира право във Виена, Милано и Колумбийския

...
Задич следва и специализира право във Виена, Милано и Колумбийския
Коментари Харесай

Алма Задич: бежанката, която стана министър

Задич следва и специализира право във Виена, Милано и Колумбийския университет в Ню Йорк. „ Мултиетническият Ню Йорк ми сподели, че по едно и също време мога да бъда австрийска, босненка и европейка “, споделя Задич, представена от БиБиСи. Следва сполучлива кариера в няколко интернационалните организации и австрийска адвокатска фирма, където практикува като юрист.

През 2017 година Задич е определена за народен представител от партията " Сега - Листа Пилц " на напусналия „ Зелените “ Петър Пилц. По време на нейно изявление в Народното събрание, в което приказва за проблемите със сигурността в Австрия, народен представител от Австрийската национална партия (АНП) на Себастиан Курц се провикна: „ Не сте в Босна “.

На парламентарните избори през септември се кандидатира в листата на „ Зелените " и е определена още веднъж за национална представителка. След като в края на 2019 година АНП и Зелените реализираха съглашение за лъчение на общо държавно управление, еколозите предложиха Задич за правосъден министър, а консерваторите на Курц се съгласиха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР