Задграничният представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и Иван

...
Задграничният представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и Иван
Коментари Харесай

Извънредни новини от МВР за разстрела на тримата българи в Чикаго

Задграничният представител на Министерство на вътрешните работи в Съединени американски щати Георги Овчаров и Иван Анчев, общоприет консул на България в Чикаго, организираха работна среща със сержант Перес, водещ следствието на чикагската полиция по осъщественото тежко престъпно закононарушение, при което починаха трима български жители.

В рамките на срещата те се срещнаха с настоящата информация и елементи по следствието. На причинителя е взета непрекъсната мярка за неотклонение, повдигнати са му пет обвинявания за ликвидиране първа степен, което според законодателството на щата Илинойс значи, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, защото в щата няма смъртно наказване.

На арестувания е назначен длъжностен юрист и по негов съвет той не дава никакви изказвания по случая. Според водещите следствието българските жители са станали почтена жертва на ментално неустойчив човек, открити са елементи по време обиските в дома му, които ясно сочат че мъжът е имал фикс идея за гонене и е душевен неустойчив.

Овчаров посочи, че през цялото време на случая казусът се координира персонално от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово предписание офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на цялостно подпомагане на локалната полиция и отбрана на интереса на българските жители, които живеят там.

По думите му българската страна е поела ангажимент да подкрепи следствието с осъществяване на нужните инспекции посредством европейските служби за определяне на вероятно престъпно минало или сходни прояви на причинителя на територията на Европа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР