Задграничните поръчки на китайските компании за износ се сблъскват със

...
Задграничните поръчки на китайските компании за износ се сблъскват със
Коментари Харесай

Китай предприема активни мерки в подкрепа на износа

Задграничните поръчки на китайските компании за експорт се сблъскват със спад на търсенето на интернационалните пазари. Преди две или три десетилетия износът на китайски артикули за чужбина беше релативно безпроблемно начинание за локалните производители. Поръчките от задгранични търговски предприятия и дълготрайното съдействие с задгранични партньорски компании бяха норма в комерсиалните връзки. Също по този начин експортьорите напълно елементарно можеха да намерят нови сътрудници и клиенти на редица търговски изложби като Китайския панаир за импорт и експорт (Кантонския панаир) и панаирът Китай-АСЕАН. Такава постоянна конюнктура поддържаше производството и износа.

Днес този тип ръководство и бизнес модел към този момент не са устойчиви, което значи, че за локалните компании е много по-трудно да останат конкурентоспособни на интернационалния пазар.

През миналите три години китайските компании за експорт на артикули бяха изправени пред редица провокации - пандемията от COVID-19, спад на външното търсене, геополитически и стопански шокове и яростна конкуренция от страни като Виетнам и Индия в областта на произвеждане на артикули от невисок клас. Именно поради това китайските производители, изключително тези от крайбрежни провинции като Дзянсу, Джъдзян, Фудзиен и Гуандун, към този момент започнаха да ускоряват наличието си в интернационалните изложби и уголемяват търговски канали в нововъзникващи пазари за увеличение продажбите на техните артикули в чужбина.

Например провинция Дзянсу възнамерява да поддържа експортьорите да вземат участие в 206 задгранични бизнес изложби, в това число Международно ревю за доставяне в Сидни, Австралия през юли и Международния панаир в Осака през октомври тази година.



Докато подкрепя своите компании за транспортни средства с нови енергийни източници и промишлеността за електрически батерии да уголемяват каналите си за продажби в чужбина, локалните управляващи на Дзянсу ще оказват помощ за усилване на износа на използвани коли от Нанкин и Суджоу, тъй че да се култивират нови точки на напредък на износа през тази година.

За да помогне на фирмите си да получат повече поръчки на задграничните пазари, държавното управление на Уънджоу, експортен център в Джъдзян, предлага дотации, с цел да насърчи фирмите си да вземат участие в задгранични търговски панаири тази година. Провинцията си сложи за цел да помогне на повече от 300 експортьори да вземат участие допълнително от 50 търговски изложби и панаири в чужбина през първото тримесечие на тази година. Например откакто взе участие в годишното интернационално ревю в региона на оптиката MIDO 2023 в Милано при започване на февруари, Пан Аймей, общоприет управител на Tangfeng Songrain Industrial Co Ltd в Уънджоу, е сключила контракт за съдействие на стойност 600 000 $. Производителят на очила възнамерява тази година да пътува до Бразилия, Сингапур, Франция и други страни, където да търси нови сътрудници и клиенти.

„ Геополитическите напрежения накараха европейските клиенти към този момент да вършат по-малък брой поръки. Затова трансформирах нашата маркетинг тактика “, съобщи Пан. “Вече сме резервирали щандове на изложби в Рио де Жанейро и Сингапур по-късно тази година, с цел да установим нашето пазарно наличие на нетрадиционни пазари като някои стопански системи в Южна Америка и Югоизточна Азия. “

Ю Баоцай, управител продажби в Shuangtong Daily Necessities Co Ltd, основан в Иу производител на пластмасови артикули, споделя същите настроения. Той съобщи, че кандидатстването за бизнес карта на АПЕК (Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество), потвърждаването на графици за срещи с задгранични клиенти и развиване на туристически направления за идващите няколко месеца са се трансформирали в приоритет откакто той е обезпечил редица поръчки на Ambiente 2023 във Франкфурт, един от най-големите търговски панаири за потребителски артикули в света. Бизнес картата на АПЕК е документ за пътешестване, публикуван на бизнес пасажери, които са жители на участващите в АПЕС стопански системи. Документът отстрани нуждата на притежателите да си издават визи когато посещават страните от рамката на съдействието.



Ю съобщи, че с изключение на представянето на последните си екологични артикули, направени от стъкло, тръстика и зърнени култури пред европейските клиенти, компанията интензивно ще изследва новите пазари, изключително страните от Северна Америка и Близкия изток, както и подписалите Регионалното съглашение за всеобхватно икономическо партньорство, с цел да разнообрази каналите за продажби в идващите години.

Според Ли Синциен, общоприет шеф на Отдела за външна търговия при Министерството на търговията, поради възходящите опасности от световната криза и доста закъснение на външното търсене, тази година държавното управление ще усъвършенства досегашните търговски политики и ще вкара нови ограничения. Това ще помогне на бизнеса да понижи оперативните разноски и да увеличи успеваемостта, като в същото време ще стабилизира и усъвършенства структурата на външната търговия на страната.

На 19 февруари общо 34 контейнера, натоварени с разнообразни експортни артикули като лампи, куфари и авточасти бяха изпратени с трен от Нанчан, столицата на провинция Дзянси, до Уънджоу. Това е част от морско-железопътната интермодална експресна услуга Уънджоу-Нанчан. Тези артикули ще бъдат превозени до пристанища в Съединени американски щати, Тайланд и Виетнам. До края на 2022 година Уънджоу откри директни товарни полети до 11 страни, в това число Виетнам, Тайланд, Филипините и Русия, а районната морска транспортна мрежа обгръща редица съществени пристанища в стопанските системи членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.



В средата на февруари за разпространение на своите артикули в пазарите в АСЕАН, град Цюанджоу, провинция Фудзиен, откри изложбен и търговски център за текстил и дрехи в Банкок, Тайланд. Градът възнамерява да употребява експортно насочената си индустриална конструкция и да провежда повече от 19 делегации, които да отидат на бизнес пътувания в чужбина през първото тримесечие, търсейки благоприятни условия и разширявайки световния пазарен дял. Правителството на Цюанджоу съобщи, че се чака повече от 330 души от 230 локални компании да вземат участие в тези събития.

Въпреки че световният стопански спад и несигурности сътвориха провокации за доста страни в поддържането на постоянна задгранична търговия и вложения, Китай реагира с надграждане на индустриалната конструкция и по-нататъшно задълбочаване на промяната и възстановяване на политиката за отвореност, съобщи Чън Дзиенчи, професор в Партийната школа на Централен комитет на ККП.



Според отчет за работата на държавното управление, показан на 14-ото ОСНП при започване на март, Китай ще предприеме дейни стъпки за присъединение към Всеобхватното съглашение за транстихоокеанско партньорство и други стопански и търговски съглашения и последователно ще уголемява институционното отваряне посредством интензивно приемане на съответни правила, стандарти и регламенти.

Спорен Ян Фан, говорителка на Китайския съвет за поощряване на интернационалната търговия в Пекин, защото китайската стопанска система продължава да се възвръща и трансграничният продан непрестанно се възстановява, през 2023 година съветът ще бъде хазаин на стотици търговски и стопански действия като изложби, конгреси и двустранни визити. Тя добави още, че тази година търговски делегации на високо ниво ще посетят Съединени американски щати, Европа, Австралия, Русия, Южна Африка, Индия, Саудитска Арабия, Бразилия и други страни и райони. До края на февруари съветът е получил 519 заявки за задгранични изложби в 47 страни, подадени от 50 уредници.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР