Задействаният на Кримския мост взрив е бил изпратен от Одеса

...
Задействаният на Кримския мост взрив е бил изпратен от Одеса
Коментари Харесай

Взривът за Кримския мост е тръгнал от Одеса

Задействаният на Кримския мост гърмеж е бил изпратен от Одеса през България, Грузия и Армения, съобщи ТАСС, базирайки се на пресцентъра на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Организатор на терористичната офанзива е шефът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов.
Взривното устройство е било замаскирано в рула от строително полиетиленово фолио в 22 палета с общо тегло 22 770 кг и изпратено при започване на август от пристанището на Одеса до Русе по контракт № 08.02.2022 година сред " Балтекс Кепитъл " (Baltex Capital S.A. - Русе) и " Транслогистик " (Киев). 
ФСБ е задържала осем съучастници - петима жители на Русия и трима жители на Украйна и Армения, които са взели участие в подготовката на закононарушението. Вече са разпознати минимум 12 съучастници. Според ФСБ в организацията на транспорта на товара от България до грузинското пристанище Поти са взели участие украинските жители Денис Ковач, Михаил Цюркало и Роман Соломок, грузинският брокер Сандро Леван и арменският жител Артур Терчанян.
От 29 септември до 3 октомври на терминала " Трансалианс " в Ереван товарът е бил митнически завършен според разпоредбите на Евро-Азиатската икономическа общественост, като документите са сменени. Изпращачът към този момент се оказва компанията GU AR GROUP LLC (Армения), а получателят - " Лидер " (Москва).
Впоследствие, на 4 октомври, товарът е минал руско-грузинската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Верхний Ларс " с камион DAF, регистриран в Грузия, а на 6 октомври е бил доставен и разтоварен в склада на едро в Армавир в Краснодарския край.
На 7 октомври украинският жител Владимир Злоб и още петима разпознати руснаци са трансформирали със съдействието на Соломко документите на товара, като този път изпращачът се оказала компанията " TEK-34 " (Уляновск), а получателят - несъществуваща компания в Крим.
Същия ден палетата са натоварени в камион от съветския жител Махир Юсубов, който отпътува за Симферопол. На 8 октомври в 6,03 ч. московско време бе осъществена детонация по време на придвижване по Кримския мост.
Междувременно ФСБ заяви, че е осуетила терористична офанзива против транспортния терминал в Брянск, подготвяна от украинските специфични служби. Задържан е украински жител, дошъл от Киев през Естония. Той сътрудничи на следствието. Иззето е взривно устройство, създадено от арестувания, въз основата на бойна част на противотанкова управляема ракета с тегло към 3 кг в тротилов еквивалент, както и средства за поддържане на връзка със чиновници на украинските спецслужби.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР