Задействана е процедура за експулсиране на Полфрийман, но към момента

...
Задействана е процедура за експулсиране на Полфрийман, но към момента
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Джок Полфрийман има две забрани да напуска страната

Задействана е процедура за експулсиране на Полфрийман, само че все още австралийският жител има и две забрани да напуща страната. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на народен конкурс за служител на реда на годината в Плевен.
„ Полфрийман е в дома на Дирекция „ Миграция ” в Бусманци. Директорът там е издал заповед за насилствена административна мярка - експулсиране от страната, която е в развой. Той има и две забрани от прокуратурата за овакантяване от Република България - по отношение на досъдебното произвеждане и по отношение на лишаването от независимост ”, съобщи Младен Маринов.
Още се през днешния ден Джок Полфрйман ще получи призовката за делото на 23 октомври. Тогава Върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предварителното му освобождение. Дотогава най-вероятно той ще остане в центъра в Бусманци. В първото си телевизионно изявление за Нова телевизия, след предварителното освобождение, Полфрийман съобщи, че има билет за Австралия и всички нужни документи, с цел да напусне страната ни.
Общественото напрежение и митингите след освобождението на Полфрийман разяснява и правосъдният министър. В поста си във Фейсбук Данаил Кирилов попита дали един публичен спор може да засегне независимостта на магистрата, откакто той към този момент е отсъдил и е оповестил претекстовете си. Министърът пита още има ли право обществото да реши дали е спазен закона и е реализирана справедливостта? В умозаключение той приканва да не се не помни, че магистратите постоянно са прави, и че обществото им дължи поддръжка, както и отбрана на независимостта им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР