Задействахме в рамките на следващите три седмици да дойде икономическа

...
Задействахме в рамките на следващите три седмици да дойде икономическа
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: В рамките на следващите три седмици ще дойде икономическа делегация у нас

Задействахме в границите на идващите три седмици да пристигна икономическа делегация от ОАЕ в България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на конференция в Дубай . По думите на премиера в тази делегация ще дойдат няколко министри. „ До 20 ноември ще дойдат 7 университета от Дубай “, добави министър председателят.

По думите му с шейха Мохамед бин Рашид Ал Мактум дълго са говорили по разнообразни тематики, свързани с прехраната, хъбове, депа, които да се създадат в България и на Балканите, с цел да се влага в консервната индустрия и полуфабрикати.

 20181022_141723 „ С шейха се разбрахме да опитаме до Нова година да подпишем рамковото съглашение за съдействие “, добави министър председателят. „ Вярно е, че в други страни на Балканите по-лесно се дават позволения, изключително в собствеността върху земята, само че аз мисля, че ползата към България и нашето геостратегическо състояние е такова, че имат състоятелен интерес към нас. С сходни хъбове в региона на прехраната можем оптимално да използваме мощностите на България и Балканите в тази сфера “, съобщи Борисов.

Той посочи, че туризмът също ще влезе в рамковото съглашение. „ След един месец вътрешният министър ще бъде тук, в Дубай “, добави още министър председателят. По думите му има концепция да се направи съглашение сред полицейските системи и служби, с цел да си оказват помощ. Борисов съобщи, че е поканил премиера да пристигна в България да види конезавода в Шумен, защото той има интерес към тази тематика.
 zez_6972-1  zez_6939  zez_6945  20181022_142001
„ Понеже той е доста удобен човек, се разбрахме на две стъпки. Първо идват министрите, вършим всичкия този бърз продан, комисиите, които да заробят в границите на месец, месец и половина. Тогава да подпишем съглашение за стратегическо партньорство и тогава към този момент можем да приказваме за посещаване в България, където особено министър председателят, неговият интерес ще бъде при природата, конете, земеделието “, добави още министър-председателят.

По думите му за всяко нещо, което е контрактувано в ОАЕ още до момента в който си тръгнат, схващат дадените задания към министрите – какво и по какъв начин бързо да свършат. „ Действително съгласно мен от нас си зависи да се възползваме от този късмет “, съобщи още Борисов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР