Задават се на хоризонта поредните, шести, ненужни, предсрочни парламентарни избори.

...
Задават се на хоризонта поредните, шести, ненужни, предсрочни парламентарни избори.
Коментари Харесай

Карадайъ: Задават се поредните ненужни предсрочни парламентарни избори

Задават се на хоризонта следващите, шести, ненужни, предварителни парламентарни избори. Кой печели от тази обстановка – в България и на Балканите?

Това попита ръководителят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на форума „ Европейски Съюз се среща с Балканите “ (EU Мeets the Balkans), който се организира през днешния ден в София.

Форумът, който се организира за втора поредна година, е проведен от Европейския демократичен конгрес, подсилен от партия „ Алианс на либералите и демократите за Европа “ и Атлантическия клуб в България, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му, в случай че създадем разбор на изборните резултати, само евроскептиците усилват своята поддръжка.

Независимо, че сме членове на Европейски Съюз, ние в България даваме ли си сметка в каква обстановка се намираме

и в какво състояние се намираме и то навръх база евроатлантическите полезности – полезностите, които ни заведоха да бъдем членове на Европейски Съюз и НАТО, попита Карадайъ.

България стана една политически несигурна, нестабилна страна в района, вместо да бъде образец за другите страни, уточни водачът на ДПС.

Според Карадайъ пътят на европейската интеграция на страните от района би трябвало да се извърви бързо. Когато войната тропа на вратата и виждаме експанзията на Русия в Украйна, тогава се сещаме какъв брой е скъп мирът. А преди да я забележим – войната, ние приказваме за нея като нещо, което надали не няма по какъв начин да се случи, разяснява той.

По думите му дългото очакване води до отмалялост, отчаяние и съмнение, освен в политиците, а и в жителите. Това би трябвало да се има поради от Европа, само че самите страни от Балканите би трябвало да знаят, че участието в Европейски Съюз не е подарък – това са избрани критерии, избран път, който би трябвало да се извърви, съобщи Карадайъ.

В Европейски Съюз, с цел да има непоклатимост и сигурност, би трябвало да има мир, непоклатимост и сигурност на Балканите. Но, с цел да има мир, сигурност и непоклатимост на Балканите, при тази богата история, просвета, етническо разнообразие на Балканите, ние, Балканите би трябвало дружно да членуваме в общи полезности съюзи – това са НАТО и Европейски Съюз, посочи той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР