Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest

...
Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest
Коментари Харесай

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest в Кресненското дефиле

Задава се третото издание на Outdoor & White Water Fest –фестивал на рисковите спортове и дейния отдих в Кресненското дефиле, откриващ рафтинг и каяк сезона край крайбрежията на река Струма и отбелязващ обичайно началото на пролетта. Събитието ще се случи през уикенда на 30 и 31 март, а хазаин и тази година Център за завършения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.
За трета година водните интензивности със спортен детайл ще бъдaт централна част от фестивалната стратегия в дневните часове на събитието, а в по-късните часове всички ще могат да се забавляват с DJ празненство и музикална сцена. През 2018 година ветровитото време не спря голям брой запалянковци да се впуснат в първите за годината рафтинг и каяк спускания в бурните води на Струма, както и да се включат в разнородни речни игри и надпревари, наслаждавайки се на пролетното прииждане с другари.
Няма да бъдат забравени съпътстващи спортни интензивности като катерене за деца, колоездачни турове, целящи да срещнат присъстващите с естествените благосъстояния и културни на Кресненското дефиле и Пиринския район и други Очаква се специфичен интерес да провокира съревнование с дронове , в което всеки ще може да опита шанса си в ръководство на симпатичните летящи устройства като запечатат невероятни гледки отвисоко към величествения релеф на Кресненското дефиле и Струма.

И тази година присъстващите ще имат опцията да се включат в полемики на настоящи тематики с уважавани персони от света на рисковите спортове и планината и да станат част от презентации на локални поминъци и традиции . С изключителната си био продукция ще гостува прочулата се в цяла България Дешка Кротева от разложкото с. Горно Драглище, трансформирала родното си място в дребна столица на селския туризъм и разрастваща старинна технология за подготвяне на локални салами.
Преходно- средиземноморски климат в Кресненското дефиле е извънредно гостолюбив към искащите да го посетят при започване на пролетта, защото температурата на въздуха е доста по-мека в сравнение с в по-северно разположените територии на страната и го прави приятна за деен отдих и вечер, когато празненството ще бъде в разгара си.
Уютният палатков лагер в Адвенчър кемп , сврян измежду иглолистните дървета и край реката, ще подслони най-купонджийски настроените, които желаят изцяло да се потопят в атмосферата на планината. Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за посетители в непосредствена непосредственост в Симитли, Кресна и района.
Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да разпространява туризма, рисковите спортове, дейния отдих и локалния занаят и продукция в региона пред една необятна публика като подтиква обмена на спортни и туристически стратегии сред клубове и тур оператори от България и прилежащи страни.
Как да стигнем до Център за завършения и рафтинг кемп Адвенчър Нет:
на 120км. от София по основен път Е79 за Гърция, директно след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно - GPS: 41.834594,23.15307
Подробности за програмата и участниците ще бъде показана напълно скоро.

Официална Фейсбук страница на Outdoor & White Water Fest
https://www.facebook.com/whitewaterfest/
Официално събитие
https://www.facebook.com/events/620262628414553/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР