Задава се топъл и сух октомври с температури с градус,

...
Задава се топъл и сух октомври с температури с градус,
Коментари Харесай

Задава се топъл и сух октомври

Задава се топъл и изсъхнал октомври с температури с градус, градус и половина по-високи от нормата. Това стана ясно в неделя от изявление на климатолога Георги Рачев пред Българска национална телевизия. От думите му се разбра, че септември е с температурна особеност от 3-3.5 градуса над нормата.

Ноември ще бъде естествен във връзка с преваляванията и малко по-сух, към 80-90% от норма на преваляванията, и отново по-топъл, сподели още Рачев.

" Чак декември и януари се чака да са по-влажни, с повече превалявания. В планините ще натрупа сняг, само че в ниското ще има превалявания и от дъжд, и от сняг, по този начин както са модерните зими. Февруари се чака да е малко по-сух, с естествени температури. Март към този момент стартира пролетта ", направи дълготрайна прогноза климатологът.

Професорът посочи, че есента ще е топла и относително суха, а зимата се чака да е с по-високи температури и естествени превалявания.

" Имахме пълноценно лято. Крайно време беше малко да захладнее и да завали, тъй като в действителност е изсъхнало, изключително в Източна България. Линията Плевен - Пловдив на изток от средата на юли преваляванията са алегорични. Засушаването е доста огромно, изключително в Югоизточна България ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР