Задава се силен конкурент на Samsung и Toshiba при флаш

...
Задава се силен конкурент на Samsung и Toshiba при флаш
Коментари Харесай

Intel дава лиценз за 3D NAND на китайска фирма?

Задава се мощен съперник на Samsung и Toshiba при флаш паметите

Intel възнамерява да разшири производството на 3D NAND флаш памети в Китай

Преди броени дни Micron и Intel прекратиха взаимната разработка на NAND флаш памети, а наблюдаващите на пазара допуснаха, че процесорният колос ще ускори наличието си в Китай, в частност като даде лиценз на локална компания за 3D NAND технологията.

Очаква се Intel да усили индустриалните мощности на своя цех в Далян, в североизточната част на Китай, който е приспособен за 300-милиметрови пластини. Нещо повече, съгласно индустриални източници, на които се базира Digitimes.com, Intel ще даде лиценз на някои от своите технологии на Tsinghua Unigroup и по този начин ще разреши на китайската компания да усвои производството на флаш памети 3D NAND.
още по тематиката
През 2012 година Intel продаде на Micron каузи си в взаимното дружество Intel Micron Flash Technologies (IMFT), като остана съсобственик единствено на обекта в Юта, Съединени американски щати, където се създават памети 3D Xpoint. Три години по-късно Intel пренасочи своя цех в Далян от произвеждане на процесори към флаш памети 3D NAND с концепцията да печели от растящото търсене на сходни артикули в Китай.

Пазарните анализатори допускат, че прекратяването на съдействието с Micron ще развърже ръцете на Intel да даде технологии на Tsinghua Unigroup. Така двете компании ще станат мощен съперник на Samsung и Toshiba, които имат водеща роля на пазара за 3D NAND, като Intel ще остане фокусиран във върховия сегмент, разчитайки на Tsinghua Unigroup за усилване на пазарните си позиции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР