Задава се шоково поскъпване природния газ от май. Това стана

...
Задава се шоково поскъпване природния газ от май. Това стана
Коментари Харесай

Задава се шоково поскъпване природния газ от май

Задава се шоково повишаване природния газ от май. Това стана ясно при разискването на новите цени на синьото гориво в комисията регулатор.

Първоначаните планове сочеха, че синьото гориво би трябвало да нарастне с към 5 на 100 по отношение на в този момент настоящата цена.

Заявлението на " Булгаргаз “ за промени в цените обаче бе импортирано преди прекъсването на доставките от Русия.

Сега откакто изслуша държавното газово сдружение, регулаторът предвижда, че евентуално повишаването ще бъде към цели 35%. От " Булгаргаз “ успокояват, че количествата синьо горива за май у нас са обезпечени от различни снабдители за всички консуматори.

" Това, което виждам за месец май е поради обстоятелството, че би трябвало да идем на свободния пазари да заместим 80% от доставките, които " Газпром “, доставяше за България и които към този момент не желаят да доставта за България, би трябвало да заместим с количества от алтенративни снабдители, тези количества това, което може да чакаме за цената за месец май, цените на газа в България да се изравнят с тези в Европа “, сподели Светослав Тодоров от КЕВР, предава bTV.

На 10 май комисията регулатор би трябвало да вземе дефинитивно решение с какъв брой тъкмо ще нарастне синьото гориво за идващия месец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР