Задава се фрагментиран парламент с до осем партии. Това каза

...
Задава се фрагментиран парламент с до осем партии. Това каза
Коментари Харесай

Доц. Даниел Смилов: Задава се фрагментиран парламент с до осем партии

Задава се фрагментиран парламент с до осем партии. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " политологът доцент Даниел Смилов. Той изясни, че точно това делене на гласоподавателите всред голям брой партии води до компликация за сформиране на държавно управление.

" Вторият фактор, с изключение на фрагментацията, е, че имаме и съществени разграничителни линии сред тези партии, които в допълнение затрудняват съставянето на държавно управление. Аз бих обрисувал две такива разграничителни линии. Едната е по-скоро геополитическа и е обвързвана с ориентацията на страната. Има партии, които са намерено русофилски към този момент – това е " Възраждане “, само че има и други, които по този начин да се каже имат едно мислено във връзка с геополитическата ориентировка, и тук можем да разположим партията " Български напредък “ на Стефан Янев, ненапълно Българска социалистическа партия. Друга разграничителна линия е във връзка с ГЕРБ-ДПС – по този начин наречения модел на ръководство " Борисов “. Там пък партии като " Продължаваме промяната “ и " Демократична България “, имат проблем да се коалират с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", разяснява Смилов.

Той разяснява още, че България има проблем с правовата страна, която е базов принцип освен на Европейския съюз, само че и на всяка модерна народна власт. " Това, което ние не можем да изпълним, е безпристрастното използване на закона ", акцентира политолога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР