Задава ли се раздор в управляващата коалиция? Или по-скоро в

...
Задава ли се раздор в управляващата коалиция? Или по-скоро в
Коментари Харесай

Управляващата коалиция пред заплаха от разпад?

Задава ли се разкол в ръководещата коалиция? Или по-скоро в една от съставните й елементи. Лидерът на партия " Атака " и на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров може да не гласоподава в поддръжка на държавното управление на идния избор на съмнение, импортиран преди два дни от Българска социалистическа партия в деловодството на Народното събрание. Това призна самият той пред iNews, както и пред телевизия " Алфа ". " Още не съм наясно по какъв начин ще гласоподавам по време на вота. Много допустимо е да го поддържа. За мен случаите на корупция са доста, Това държавно управление трявба да се замисли дали би трябвало да продължава по този метод ", сподели Сидеров.

Той акцентира обаче, че приказва само като водач на " Атака ", а не от името на Обединени патриоти. Сидеров означи, че другите двама водачи работят на много високи обороти и не виждат, че живота на хората в България не се усъвършенства. Затова и ръководещото държавно управление би трябвало да се замисли дали да продължи с политиката, което не води до резултатите, които Сидеров счита, че би трябвало да бъдат реализирани.

Реакцията на водача на " Атака " идва откакто стана ясно, че районното министерство се пробва да трансферира стопанисването на стената на язовир " Бели Искър " на регионалния шеф на София-област Илиан Тодоров, който също е от " Атака ". Съоръжението се нуждае от незабавен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната администрация не разполага. Язовир със стена в такова положение е извънредно рискова за хората. Ставали сме очевидци на не две или три нещастия, поради раздрани стени на язовири в България.,,Няма да оставя по този начин игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих желал да ги попитам за какво трансферират язовир на регионална администрация с 1 млн. лв. годишен бюджет в случай, че единствено незабавния ремонт на стената коства 80 млн. лв.. По този метод целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат отговорен и да си измият ръцете с него. Министър Николай Нанков, министър Нено Димов и зам.министъра на Министерство на регионалното развитие Деница Николова, която е подписала заповедта за прекачване на язовирната стена, ще би трябвало да отговорите на наши те въпроси, до момента в който не се обясни случая. Ние сме " Атака " и на нас ни пука за живота на хората ", безапелационен е Сидеров.

" Няма значение, че с ГЕРБ сме съдружни сътрудници. Коалиционните сътрудници би трябвало да се почитат. В случая ние освен че нямаме почитание, а имаме безусловно насмешка с регионалния шеф Илиан Тодоров, просто, тъй като е от " Атака ". Обръщам се и към премиера Борисов и към ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма да оставим това по този начин. В четвъртък, когато в пленарна зала ще се гледа вотът на съмнение към държавното управление, аз не знам по какъв начин ще гласоподавам. Не знам дали това държавно управление заслужава доверие по метода, по който се държи към тези, които го крепят на власт ", гневи се Сидеров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР