Задава ли се нов транспортен хаос на Сточна гара? Това

...
Задава ли се нов транспортен хаос на Сточна гара? Това
Коментари Харесай

Задава ли се транспортен хаос на Сточна гара заради новия мол?

Задава ли се нов транспортен безпорядък на Сточна гара? Това се питат през последните дни осведомени с капиталовите планове около построяването на новия голям търговски център в сърцето на Пловдив.

Инвеститорите желаят да се изградят две нови кръгови, които да обслужват инфраструктурните ползи на МОЛ-а на Сточна гара, които да бъдат свързани между тях от частна улица.

Специалисти обаче настояват, че това най-вероятно ще провокира транспортен хоас в региона. Освен това частната улица, която ще свързва двете нови кръгови, не взема решение никакви градоустройствени проблеми и самият факт, че е частна, я прави рискова. Каква е гаранцията, че един ден вложителите няма да сложат преграда там и да затапят дефинитивно придвижването?

Ако улицата (маркирана в алено на схемата по-горе) е социална, може би щеше да е потребна, тъй като ще разрешава на част от трафика от по бул. " Найчо Цанов " да " пропущат " огромното кръстовище на Сточна гара.

Дори и при този вид обаче появяването на две кръгови на така и така натоварените булеварди би провокирало транспортна запушалка, безапелационни са експерти, осведомени с проблемите на градския трафик.

През първата половина на 2018 година NEPI завърши придобиването на терена с повърхност от над 2,9 хектара, който се намира в съседство с различен добит наскоро имот. Така сега компанията има терен от над 6,5 хектара във втория по величина град в България, върху който би трябвало да се построи новият търговски център. Фондът отбелязва, че ползата от страна на бъдещите наематели е висок и продължава работата по издействането на нужните разрешителни преди започването на строителството.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР