Задържаният за нелегалното гробище в с. Клисура – Георги от

...
Задържаният за нелегалното гробище в с. Клисура – Георги от
Коментари Харесай

Гробарят от Иваняне искал по 1 000 лв. за кремация на близките на починалите

Задържаният за незаконното гробище в с. Клисура – Георги от с. Иваняне, желал на околните на заровените по 1 000 лева, с цел да извърши кремация. След месец в реалност изпращал урни, които съдържали прахуляк, оповестиха от държавното обвиняване.

От прокуратурата оповестиха, че в региона е открит плитък гроб с тленните остатъци на 3 лица, а изпод – още четири други. Аутопсиите към този момент са осъществени, като е открита самоличността на едно от умрелите лица. Разследващите са се свързали и с негови родственици.

„ Няма данни за насилствена гибел при този човек. Близките са заплащали сума от 1000 лв., с цел да бъдат кремирани останките им, а месец по-късно са получили урна с прахуляк. Те не знаят, че татко им не е кремиран “, оповестиха от обвиняването.

Разследващите органи получили голям брой позвънявания от хора, които са употребявали услугите на тази компания. Те са изразили подозрение, че не знаят къде са останките на околните им, откакто диалози с крематориума удостоверили, че телата им не са минавали от там.

Георги е упрекнат в машинация, а делото се води под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването се организира от Столична дирекция на вътрешните работи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР