Задържаният за аферата с мнимите кремации и незаконни погребения Георги

...
Задържаният за аферата с мнимите кремации и незаконни погребения Георги
Коментари Харесай

Свещеник открил останките на част от незаконно погребаните хора в гората

Задържаният за аферата с мнимите кремации и противозаконни погребения Георги Енев остава в ареста, реши Софийският областен съд. Съдебният състав одобри, че на този стадий има задоволително доказателства за седем противозаконни загробвания и за една машинация с мнима кремация. Междувременно стана ясно, че духовник е разкрил част от останките. За тях му съобщили гробари.

Свещеникът отслужвал опело в гробищния парк на Клисура, когато при него пристигнали обезпокоени гробари и го помолили за диалог настрана от опечалените. Те му споделили, че са попаднали на същинска покруса - има остатъци от трупове.

" И аз към този момент с отиването по-навътре гледката беше - нямам думи да опиша ", споделя отец Петър, духовник в храм " Св. Св. Кирик и Юлита " - Банкя.

“От хората слушам, че в някои неща е бил неточен. Вече след организацията от негова страна на погребенията са идвали с някои, за мен бяха странни, въпроси, тъй като в последна сметка не давам отговор за такива неща, от вида: " Отче, той не ми сложи паметника ", сподели отец Петър пред Българска национална телевизия.

Веднага след погребението отецът споделил на локалния кмет за находката в гробищния парк и повикали полиция. Когато се върнали, заварили на мястото и Георги Енев, който бил прочут като погребалния сътрудник в Банкя.

Беше доста обезпокоен. Непрекъснато искаше да върви до тоалетна. Полицаи му споделяха: " Недей да мърдаш там ". Той отвръщаше, че е от хапчетата. Трепереше. Може и да е от заболяване, не знам, споделя Камелия Димитрова, кметски наместник на с. Клисура, регион Банкя.

Като обвинен обаче, Енев не се признава за отговорен и през днешния ден пред съда отбраната му настояваше, че няма доказателства той да е направил противозаконните погребения, вместо кремации, за които е взимал от опечалените по 1000 лв.. Съдът, обаче одобри, че доказателства има.

Прокуратурата притегли Енев към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 година до 10.01.2022 година за да набави за себе си имотна полза обвиненият e възбудил и поддържал у двама мъже подвеждане, че трупът на татко им ще бъде кремиран, само че кремация не била осъществена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си дейности обвиненият предизвикал имотна щета на роднините в размер на 1000 лв., които те платили за кремация на татко им.

Разследването е в начален стадий и все още се правят дейности. Има постъпили сигнали от доста жители, които се явяват наследници на умряли лица.

По случая бе формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 6 години. Георги бе арестуван с разпореждане на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Както GlasNews.bg първи заяви, седем натрупа бяха открити заровени в гориста околност край селото. Става въпрос за възрастни хора, настанени в приют, които след гибелта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, инцидентен минувач. Енев бе заловен на място, до момента в който копаел дупки. Те били с дълбочина от едвам 40 см.

Припомняме, че очевидец описа пред GlasNews.bg, че кучета разнасят кости от години в село Клисура. Мъжът подозирал, че арестуваният за измами с погребения прави нещо неправилно. Според него хора са заравяни редовно. В селото живеят малко хора. А в региона, където били открити телата, съвсем е безлюдно. Затова и никой не е виждал по какъв начин Георги Енев прави погребенията.

Свидетелят счита, че арестуваният Енев е имал хора, които са му помагали.

По наши данни на мястото има следи от влаченето на труповете. Във компанията на Енев работили 10 индивида, съвсем всички нямали шофьорски книжки. Те карали буса, в който имало празни ковчези, за такива случаи.

Припомняме, че бусът, с който бе арестуван Георги Енев, е на името на Никол Ринкова. Екипът на GlasNews.bg беседва със брачна половинка й - Богомил Ринков, притежател на траурна организация.

Той сподели, че колата е продадена преди година и половина на Енев. През този интервал му се е молил да я трансферират, само че все намирал оправдания да не го направи.

" Потресен съм. Това е доста ужасяващо. Ако знаехме и ние щяхме да подадем сигнал. Тези негови дейности ще ударят по целия ни бизнес. Не е морално, не е законно. Ужасно е! ", сподели Ринков

Той добави, че е работил с Военноинвалидния дом в Банкя, за други приюти не знае. Лекарят на дома, който издава известията за гибел удостовери, че Георги Енев е работил с тях. Погребалната му организация е на 50 метра от вкъщи.

Местни поданици не са видели полиция денем. Енев е от село Иваняне, което се намира край Банкя. Преди 3 години Енев продал къщата на майка си там и купил апартамент на морето. Задържаният е разведен и има щерка. Хора, които го познават, описаха пред GlasNews.bg, че мислили, че е станала неточност. Местните разбрали, че е арестуван за ужасното закононарушение от слуховете в градчето.

Очаквайте детайлности за невижданата машинация!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР