Задържаният в Сливен водач за инцидента с убитото на пешеходна

...
Задържаният в Сливен водач за инцидента с убитото на пешеходна
Коментари Харесай

Задържаният за инцидента с убито 16-годишно момиче на пешеходна пътека бил с 2,24 промила

Задържаният в Сливен лидер за случая с убитото на пешеходна пътека 16-годишно момиче, е бил с 2,24 промила алкохол. Това е открила инспекцията с дрегер при задържането му, разкри в ефира на БТВ Ваня Белева, представител на Окръжна прокуратура-Сливен.

``
реклама

Припомняме, че трагичният случай е станал в 4 ч. през нощта на събота против неделя на бул. ”Бургаско шосе ”. Лек автомобил „ Алфа Ромео ”, ръководен от лидер на 28 години от село Тополчане, е блъснал, пресичащо на пешеходна пътека, момиче на 16 години от град Сливен. В резултат на произшествието момичето е умряло, гласи информацията от полицията.

Според Илиян Николов от пътна ревизия Сливен, лидерът не е спрял, траял пътя си към локална дискотека, където е бил арестуван по-късно. Със сигурност скоростта е била превишена, като това ще се доуточнява занапред, сподели още той.

" Били са цяла група децата, които са пресичали, възпитаници са, не знам от кое място са идвали. Родителите са от село, което е от сливенска област, само че момичето е имало непрекъснат адрес в Сливен ", разкри Белева. " Органите на полицията са открили благодарение на дрегер 2,24 промила алкохол в издишания въздух. Тепърва ще се открива посредством кръвна проба, както и взета урина за проучване, какъв брой е тъкмо алкохолът в кръвта, както и дали има съществуване на други субстанции. Вчера лицето беше привлечено към наказателна отговорност по тази причина, че при ръководство на МПС, нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата, е предизвикало гибелта на 16-годишно момиче, като закононарушението е извършето на пешеходна пътека, след приложимост на алкохол и обвиненият е напуснал произшествието. Ще се желае през днешния ден непрекъсната мярка задържане под стража. Към този миг той е арестуван за 72 часа ", сподели още Белева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР