„Задържаният в четвъртък полицай е бил куриер на бутикова дрога

...
„Задържаният в четвъртък полицай е бил куриер на бутикова дрога
Коментари Харесай

Задържаният в Студентски град полицай е бил куриер на бутикова дрога

„ Задържаният в четвъртък служител на реда е бил пощальон на бутикова дрога – хероин, марихуана и амфетамин. Дирекцията наблюдаваше служителя два месеца, при следващата му доставка беше арестуван. Той си беше разрешил да реализира тази активност даже по време на отпуск и болнични ”, изясни шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност” към Министерство на вътрешните работи - Стефан Банков в ефира на „ Здравей, България” по.

Служителят от оперативния състав на Вътрешното министерство беше арестуван в столичния квартал „ Студентски град”. Мъжът е чиновник в Столична дирекция на вътрешните работи към 6 районно управление (на МВР). В взаимозависимост от количеството, той е получавал разнообразни суми, като минималната е била към и над 1000 лева Той е бил дълготраен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

„ Този чиновник е от положителните ни, което го прави и сложен за залавяне, само че въпреки всичко се справихме. Повече информация по отношение на действието на служителя може да даде Районната прокуратура”, изясни Банков.

Само за една седмица от Дирекция „ Вътрешна сигурност” задържаха чиновник от Икономическа полиция в Костинброд,който е взимал подкупи. Арестуваха и жандармерист, обирал жилища в богатите софийски квартали. Банков дефинира случая като невиждан.

„ Успяхме да задържим чиновник, който участваше в домови обири. Той е бил част от група, която се е занимавала с кражба на коли. Първоначално служителят единствено е превозвал групата, само че е решил да направи бърза облага и се включва в кражбите. Поведението му е надменно, защото е обирал жители в домовете им, без те въобще да подозират”, описа Банков.

Първоначално служителят е осигурявал „ чадър” на групата, в която са взели участие и нарушители с досъдебни производства, превозвайки ги с персоналния си автомобил. Той е разчитал, че при инспекция ще може да показа служебната си карта и да не бъде тестван. Скандалното в този случай е, че служителят на Министерство на вътрешните работи самичък е обирал бижута и скъпоценности от домовете на хората, а крадците, на които е помагал, са се интересували единствено от кражбата на коли.

Относно служителят на реда от „ Икономическа полиция” в Костинброд, който е арестуван за взимане на подкупи, Банков изясни, че за дирекция „ Вътрешна сигурност” казусът е бил предизвикателство.

„ Ние го наблюдавахме от много време. Той си беше основал една процедура, в която да изнудва хората, за които самият той прави инспекции. Въвеждаше ги в подвеждане, че парите не са за него, а за магистрати. Служителят взимаше минимална сума от 2000 лева, което е относително висока такса. Наблюдавахме го години наред, само че не постоянно имахме опция да документираме. Заловихме го при доста сложни условия. Служителят си разреши да бяга, да прави опит да се отърве от сумата. Бе арестуван след дълга гонка в столицата”, описа още Банков.

Директорът на „ Вътрешна сигурност” изясни, че сега има 7 досъдебни производства към чиновници на Министерство на вътрешните работи. Банков акцентира, че сходни случаи не се толерират и дирекцията ще продължава да ги проверява.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР