Задържаният снощи бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов беше освободен

...
Задържаният снощи бивш депутат от НДСВ Минчо Спасов беше освободен
Коментари Харесай

Минчо Спасов засега е на свобода

Задържаният нощес някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Минчо Спасов беше освободен през нощта, само че му е повдигнато обвиняване за безчинство, заяви БНР.
Спасов е обвинен за спешно прекъсване на метрото при метростанция " Софийски университет ". Основанието за ареста са записи от камери, съгласно Столична дирекция на вътрешните работи.
При излизането си от ареста Минчо Спасов разгласи, че са му повдигнати обвинявания за безчинство.
" Не е ясно какви са хулиганските дейности ", съобщи той пред БНР. Адвокатите му са установили редица процесуални нарушавания, които са разказани съответно, добави той.
Вчера към обяд стана ясно, че протестиращи са блокирали за малко метрото в посока " Младост ". За няколко минути към 14:30 часа придвижването на влаковете беше спряно от тях, напомня БГНЕС.
Заедно с Минчо Спасов е бил арестуван и още един мъж.
Според Николай Станчев - основен проверяващ служител на реда в Столична дирекция на вътрешните работи, " две лица, отговарящи на външния тип на тези, които стопират електрозахранването на метрото ", са арестувани за период до 24 часа.
След известието за задържането, пред Първо районно ръководство се събра група от протестиращи жители, които упорстваха за освобождението на Спасов. Те блокираха краткотрайно придвижването по бул. " Шипченски проход ".
На място дойде Татяна Дончева, която е негов юрист. Пред bTV тя съобщи следното: " Има конституционно обвързване да си обезпечи адвокатска отбрана на арестувания сега на задържането. Това задържане е реалност отпреди ние да дойдем тук. Дали те са оформили и по кое време разпореждане за задържане, протокол, искане за задържане за 24 часа или каквото и да било, не е ясно. Те не ни позволяват. Офицерите на Първо районно са задоволително доста, никой не желае да даде информация, само че ние разполагаме с такава, че той е вътре, тъй като на Минчо са му дали изключения телефон, с цел да звънне на един човек, и той му е звъннал и в този момент ще пристигна и той ".
" Това държавно управление по този начин потегли, по този начин си кара 10 години и по този начин ще си отиде – с цялостно неуважение към всевъзможен закон. Задължението да бъде позволен юрист си остава и то е жестоко нарушено. Ние даже не знаем това, което е оповестено каква връзка има с живия живот ", посочи Дончева
Очаква се тази заран наблюдаващият прокурор да се произнесе дали има има осъществено закононарушение и какво е то.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР