Задържаният служител на Главна дирекция Борба с организираната престъпност на

...
Задържаният служител на Главна дирекция Борба с организираната престъпност на
Коментари Харесай

Дрогираният антимафиот опитал да заблуди полицейския патрул, състоянието му било силно неадекватно

Задържаният чиновник на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " на Министерство на вътрешните работи, който бе заловен да кара автомобил под въздействието на наркотични субстанции, в началото се опитал да заблуди проверяващите го негови сътрудници на пътя, представяйки се за чиновник на Дирекция " Вътрешна сигурност ". Това заяви на брифинг Георги Иванов от Софийската районна прокуратура, представен от Българска телеграфна агенция.

Задържаният в началото е показал, че е полицейски чиновник от Министерство на вътрешните работи, само че е отказал да конкретизира от коя дирекция е. Опитал се е да вкара полицейските чиновници в подвеждане, че чиновник на друга дирекция - " Вътрешна сигурност ", посочи прокурор Иванов.

Служителят на ГДБОП е спрян за инспекция към 23:00 часа на 7 октомври на автомагистрала " Тракия ", на отбивката на село Лозен, шофирайки лек автомобил след приложимост на амфетамин, открит с " Дръг тест 5000 ". Водачът към този момент е с повдигнато обвиняване.

Според свидетелските показания на полицейските чиновници, които са го спрели за инспекция, той е бил в мощно несъответстващо положение и е управлявал автомобила по метод, грозящ останалите участници в придвижването, изясни прокурор Георги Иванов.

За българската прокуратура няма никакво значение кой на каква позиция е, законите се ползват еднообразно за всички, увери той.



Прокурор Георги Иванов заяви, че във вчерашното му дежурство са постъпили материали и за случай на лидер на автомобил, арестуван да кара след приложимост на алкохол, който също към този момент е с повдигнато обвиняване.

И двамата са арестувани за период до 72 часа и следва прокуратурата да изиска в понеделник съдът да наложи по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР