Задържаният нападател в Торонто Алек Минасян бе обвинен в убийство

...
Задържаният нападател в Торонто Алек Минасян бе обвинен в убийство
Коментари Харесай

Обвиниха нападателя от Торонто в убийство

Задържаният нападател в Торонто Алек Минасян бе упрекнат в ликвидиране от първа степен на 10 души и опит за ликвидиране на 13 души. Вчера 25-годишният нападател прегази 10 пешеходци с нает микробус на оживено кръстовище в северната част на Торонто. 15 души бяха ранени, а положението на четирима от които е сериозно. Все още не са известни претекстовете за нападението.

Нападението в Торонто, което се разигра измежду бял ден в една от оживените северни елементи на града, изрично е било предумишлено, разгласи Марк Сандърс, началник на полицията на Торонто. Извършителят - 25-годишнят Алек Минасян - до момента не е бил в полезрението на управляващите.

Ралф Гудейл, министър на публичната сигурност акцентира, че няма индикации нападението да е обвързвано с националната сигурност: " Събитията, разиграли се на улицата зад мен са ужасяващи, само че наподобява, че по никакъв метод не са свързани с националната сигурност, основавайки се на информацията, която имаме все още. "

Полицията към момента открива самоличността на множеството от жертвите. Провежда се огромно следствие, в границите на което се чака да бъдат разпитани очевидци и да бъдат прегледани записите на десетки камери в региона на нападението. Полицията разкри гореща телефонна линия, на която очевидци могат да оповестяват информация.

Първият сигнал до полицията, че мъж прегазва хора край ул. „ Йънг " в Торонто, пристигнал в 13.26 часа локално време. Белият, нает от Минсасян ван, минавал от платното на тротоара и назад. Заподозреният бил задържан в 13.52 часа локално време до вана, спрял на тротоара с ударена предница. Минасян е арестуван след къса борба с служител на реда, като в един миг е изискал от служителя на силите за сигурност да бъде убит.

Нападателят е гражданин е на Ричмънд хил - северно предградие на Торонто. Студент е в локалния лицей „ Сенека ", в чийто софтуерен център е работил през последните няколко години. Преди това посещавал учебно заведение за възпитаници със специфични потребности. Негови съученици описват, че нямал доста другари, само че изглеждал безусловно безопасен. Тепърва се чака да бъдат разкрити претекстовете за нападението.

Местните управляващи приканиха жителите на Торонто да се върнат на работните си места и увериха туристите и посетителите на Торонто в сигурността в най-големия град в страната. Кметът на Торонто Джон Тори уточни: „ Този драматичен случай не символизира метода ни на живот, кои сме ние, няма общо с всекидневния живот в града. Надявам се, че хората ще отразят това, ще го потвърдят. "

В послание към нацията през днешния ден министър-председателят Джъстин Трюдо съобщи, че целият канадски народ е „ тъжен и шокиран от безсмисленото нахлуване ". Трюдо приветства работата на полицията и медиците и реакцията на канадското общество след нещастието: „ Цялото общество в Торонто сподели мощ и увереност пред лицето на тази покруса. Днес всички канадци остават единни с Торонто. "

Инцидентът съответства с провеждащата се в Торонто среща на равнище министри на сигурността и на външните работи на най-големите индустриални страни Г-7.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР