Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени

...
Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха намерени
Коментари Харесай

По случая Негован: Убиецът признал, престъплението е подготвяно от година

Задържаните за убийството на възрастните хора, чиито тела бяха открити край Негован, са създали цялостни признания. При първичните разпити двамата мъже – на 39 и 44 години, си прехвърляли виновността за това кой е физическият причинител.

Впоследствие задържаният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на нелегално оръжие и прострелял жертвите в главата, заяви NOVA. Убитите са 75-годишният Йордан и 70-годишната Марияна. За Йордан се знае, че в някогашен треньор по битка, работил дълги години и в чужбина.

 

Жестокото ликвидиране е осъществено на 14 юли в апартамент на централния столичен бул. " Витоша ”. След изстрелите арестуваните разчленили телата на убитите в банята на жилището, натъпкали ги в бидони и с джип ги откарали край Негован. После се върнали в жилището и усърдно го почистили с белина. Скрили револверите в тайник в помещение в двора на Техническия университет. След ареста разкрили пред проверяващите къде са оставили оръжията.

Престъплението е осъществено за грабеж. Убийците мислели, че жертвите държат в дома си пари от продажбата на техен апартамент в столичния квартал " Гоце Делчев ”. Оказало се обаче, че средствата не са в жилището на бул. " Витоша ”. Оттам нарушителите отмъкнали фамилни полезности, които по-късно са открити в дома на един от задържаните.

И двамата са престъпно проявени, единият е лежал и в пандиза. Планирали убийството от към година насам. Били наемани да вършат поправки на различен апартамент, благосъстоятелност на убитото семейство. Тогава убитият мъж споделил с един от убийците мнение, че лихвите в банките са доста ниски. Вероятно по тази причина нарушителите решили, че жертвите държат в дома си парите от продажбата на жилището в " Гоце Делчев ”.

Пламен Шляпашки и съучастникът му Георги Нанков бяха задържани в сряда в софийското село Джурово. Очаква се прокуратурата да им повдигне обвинявания.

По случая са работили 70 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Те достигнали първо до причинителите. Следили ги в продължение на шест дни преди да ги задържат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР