Задържаните за обир на апартамент в Бургас украински граждани, откъдето

...
Задържаните за обир на апартамент в Бургас украински граждани, откъдето
Коментари Харесай

Задържаните за обир украинци: Използваха електрошок срещу нас

Задържаните за грабеж на апартамент в Бургас украински жители, откъдето са взели над 100 000 лв., се оплакаха от полицейско принуждение. Двамата украинци - 37-годишният Денис Шейтанов и 45-годишният Руслан Добровски, за чиято незаконна активност беше обявено на брифинг по-рано през днешния ден, бяха доведени в правосъдната зала с насинени лица.

Мъжете желаеха отказ на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, само че районните магистрати не почетоха настояването. Мнението на арестуваните е, че точно прокурорът е трябвало да съблюдава дейностите на полицията при и след задържането им. Според арбитър Яна Атанасова доказателства, които поддържат изказванието им за принуждение, към този миг липсват.

Въпреки това Районна прокуратура – Бургас ще се самосезира и ще извърши инспекция, стана ясно по време на съвещанието, на което се гледаше мярката за неотклонение на двамата украинци. По искане на служебно назначения бранител на арестуваните - Пламен Найденов, мярката им беше гледана при закрити врата. По-рано през днешния ден от държавното обвиняване оповестиха, че ще упорстват за налагането на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. 

„ Не сме отговорни. Срещу нас беше употребен електрошок. Все едно бяхме в Гестапо “, съобщи пред правосъдния състав 37-годишният Шейтанов, който беше подсилен в думите си от Руслан Добровски. Двамата желаеха да бъдат прегледани и записите от камерите в ареста.

Мъжете са арестувани за период от 72 часа след профилирана акция на Криминална полиция. По повдигнатите им обвинявания могат да бъдат наказани на затвор от 3 до 15 години. При претърсвания на населяваните от тях жилища е намерено огромно количество принадлежности за осъществяване на кражби – шперцове, къртачни машини, пили и други

Иззети са над 110 000 $ и 40 000 евро. Предполага се, че са работили в тандем извънредно интензивно през последните няколко месеца на територията на региона. В хода на следствието е открито, че двамата са осъждани за кражби в Украйна. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР