Задържаните в Барселона Ветко и Маринела Арабаджиеви са имали в

...
Задържаните в Барселона Ветко и Маринела Арабаджиеви са имали в
Коментари Харесай

Арабаджиеви хванати с няколко фалшиви лични карти

Задържаните в Барселона Ветко и Маринела Арабаджиеви са имали в себе си няколко подправени карти  вместо същинските персонални документи, по информация на TrafficNews.bg. Арестът им в имението в Кабрера де Мар, благосъстоятелност на Георги Семерджиев-Жоро Шопа, е станал в 8:45 локално време, заяви  говорителя на основния прокурор Румяна Арнаудова. 

``
реклама

До залавянето на Арабаджиеви се е стигнало след информация на българската прокуратура и служби до Испания. Властите в София са изпратили в Мадрид европейска заповед за следствие, посредством която испанците са имали законовото съображение да претърсят имението на Жоро Шопа, където се натъкнали на Арабаджиеви. Самият Семерджиев пък е закопчан по искане на Швейцария, а не на българските управляващи. 

Според Арнаудова държавното обвиняване е имало информация къде се намира бизнес семейството. За въпросното имение пък се знаело, че в него може да има документи, свързани с Арабаджиеви.

За претърсването на парцела на Жоро Шопа имало две учредения. Едното е настояването на швейцарските управляващи за задържане на Семерджиев, а второто е европейската заповед за следствие, издадена от нашата прокуратура.

В най-оптимистичния вид, в случай че Ветко и Маринела се съгласят да бъдат екстрадирани, най-краткия период те да бъдат доведени у нас е 2-3 седмици, предвижда Арнаудова. Сега занапред би трябвало да се преведе заповедта за тяхното задържане и да се изпратят всички документи по следствието.

Арабаджиеви се издирваха с Интерпол и еврозаповед за арест от август м.г. след акция на Специализираната прокуратура по следствие за данъчни закононарушения и пране на пари. Зад решетките е синът им Вълчо.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР