Задържаните през октомври в Ница Евгения и Николай Баневи вече

...
Задържаните през октомври в Ница Евгения и Николай Баневи вече
Коментари Харесай

В един ден: Екстрадиция и обвинения за Баневи

Задържаните през октомври в Ница Евгения и Николай Баневи към този момент са в България . Те бяха екстрадирани у нас с два разнообразни полета от Франция през Германия. Двамата към този момент се намират в следствения арест.
Баневи на родна земя при засилени ограничения за сигурност Първа кацна брачната половинка на предприемача – в 13:17 ч. с полет от Мюнхен
Първа на родна земя дойде брачната половинка на предприемача – в 13:17 ч. с полет от Мюнхен. Тя първа се е срещнала и с обвиняванията си в Националното разследване. Малко след нея у нас беше върнат и Николай Банев.
Снимка: btvnovinite.bg
Специализираната прокуратура разгласи, че са им предявени обвинявания за седем разнообразни закононарушения , осъществявани в продължание на 13 години. Едно от обвиняванията към предприемачите е за пране на пари в размер на над 1 милиарда лв..
Обвиняват Баневи за управление на проведена незаконна група и още шест закононарушения Майката на Николай Банев също ще бъде привлечена под наказателна отговорност
Бизнесмените и майката на Николай Банев – Мария Банева са упрекнати още за управление и присъединяване в проведена незаконна група, източването на близо 90 млн. лева от четири предприятия и нелегално владеене на оръжие. Не се знае дали ще има още упрекнати по делото.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
„ Освен тези две лица е призована и ще бъде привлечена към наказателна отговорност майката на Николай Банев. Предвид напредналата ѝ възраст, сътрудниците ще дефинират мярка за неотклонение „ парична гаранция”. Нейната роля е на участник в проведена незаконна група”, сподели шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

От прокуратурата обясниха, че до момента не са получавани сигнали за тази тяхна активност.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Адвокатът на семейство Баневи съобщи пред bTV, делото е над 100 тома , обвиняванията не са нови.и предприемачите са се срещнали с тях още във Франция.

„ Те са от началото на ноември, просто се предявиха персонално на обвинените, тъй като предния път бяха предявени на мен”, сподели Христо Ботев.
Снимка: Министерство на вътрешните работи
Мерките за неотклонение – „ задържане под стража” на Евгения и Николай Баневи ще се гледат на следващия ден. На Мария Банева ще бъде поискана „ парична гаранция”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР