Задържаните осем участници в разбитата банда за ало измами от

...
Задържаните осем участници в разбитата банда за ало измами от
Коментари Харесай

Ало бандата от Ветово финтира с адвокати


Задържаните осем участници в разрушената тайфа за ало измами от Ветово остават в ареста дефинитивно. Това реши на днешното си съвещание Апелативният профилиран съд, макар изказванията на част от арестуваните, че имат заболели близки, за които съгласно отбраната е неотложно да поставят грижи.

Пред съда застанаха Христо Атанасов, Петър Първанов, Найден Русков, Данко Банков, Васил Христов, Янко Янакиев, Пламен Атанасов и Венцислав Христов. Някои от тях са надалеч по-известни с прякорите си Христо Пожарникаря, Пламен Малкия Роджер, Васьо Гръка и Януш Пипера и Топчо Янакиев.

Интересен факт е, че всички обвинени изрично обявиха, че не познават никой от останалите арестувани. Някои признаха, че са се виждали, само че се знаели единствено по физиономия тъй като живеели в една община. Никой обаче не си говорел с останалите и множеството дори не си знаели имената.
“На адреса си пребивавам от 29 години и той е открит. До февруари тази година съм работил на трудови контракти постоянно. Не познавам никой от другите арестувани. Близките ми са заболели и би трябвало да се грижа за тях”, съобщи пред съда обвиненият Венцислав Христов.

Освен това неговият бранител юрист Занев изясни, че преди време на Христов е осъществена доста тежка интервенция, което е наложило възобновяване му в период от 9 месеца. От данните по делото стана ясно, че Венцислав е опериран от херния.

Според държавното обвиняване в същия интервал Христов продължавал да е част от незаконната група и да спомага схемата за мамене на възрастни хора.

Обвиняемият Янко Янакиев пък изиска да излезе на независимост, тъй като има три малолетни деца, за които трябвало да се грижи. Освен това той също показа документи за това, че работи на трудов контракт, само че по този начин и не стана ясно с какво тъкмо се занимава.

Съдът разяснява, че арестуваният Найден Русков е единственият, против който има единствено едно обвиняване, а точно присъединяване в проведена незаконна група.

Останалите задържани са с обвинявания и за машинация. Според държавното обвиняване ролята на Русков била да събира парите от мулетата, както и да закупува СИМ карти от Румъния.

Именно в дома на Найден са открити 16 СИМ карти, както и 5 мобилни телефона. Установено е, че всички арестувани постоянно са пътували до Румъния, откъдето са осъществявани позвъняванията на възрастни хора.

Защитниците на упрекнатите за телефонни измами обаче са безапелационни, че доказателства за закононарушения няма. Освен това по думите им единствените очевидци по делото са такива със скрита идентичност или чиновници на полицията, което е извънредно незадоволително за обосновано съмнение.

Близките на измамниците отхвърлиха да разясняват каквото и да било и бяха безапелационни, че случилата се акция е “прищявка на зам.-главния прокурор Иван Гешев”.

Всички обвинени желаеха по-леки ограничения, като се съгласиха даже да бъдат оставени под домакински арест, единствено да не са в ареста. Според магистратите на втората инстанция няма заплаха обвинените да се укрият. Причината е, че множеството от обвинените имат деца, а другите се грижат за свои близки.

За обвинения Янко Янакиев пък имало даже позитивна характерност от кмета на обитаемото място, в което живее. Съдът обаче е безапелационен, че има сериозна заплаха обвинените да извършат друго закононарушение, защото сериозността и мащабността на незаконната активност е доста огромна. Освен това по-голямата част от арестуваните са осъждани./ТрафикНюз
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР