Задържаните началници от ГДБОП са рекетирали престъпния контингент и са

...
Задържаните началници от ГДБОП са рекетирали престъпния контингент и са
Коментари Харесай

ОПГ с участието на директор в ГДБОП е разкрита с помощта на рекетиран от тях

Задържаните началници от ГДБОП са рекетирали незаконния контингент и са хванати с помощта на изнудвано от тях лице, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Шефът на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП е задържан Главният прокурор разгласи, че той и още двама чиновници са осъществявали чадър върху активността на ОПГ за разпространяване на опиати
„ Установена е проведена незаконна група (ОПГ), която е работила от началото на 2017 година до неутрализирането й в петък. Безпрецедентно разкрихме корупция на най-високи равнища на чиновници, чиято професионална ангажираност е била обвързвана с противодействието на наркотрафика в страната и чужбина “, разгласи Милева.
Шефът на ГДБОП подаде оставка, освободиха от служба гл. комисар Георги Арабаджиев Премиерът Борисов изиска от вътрешния министър двамата да бъдат освободени
Тя разгласи, че вследствие на тази незаконна активност са били провалени редица наказателни производства посредством даване на изпреварваща информация на разследваните лица за идни дейности по следствието и задържането.

Участниците са четирима – трима са чиновници на Министерство на вътрешните работи. Двама от участниците заемат висши управителни длъжности в ГДБОП. Те са били ръководители и методисти на всички чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, които са били директно ангажирани с противопоставяне на закононарушенията свързани с наркотрафик. Били са и контактна точка и с непознатите европейски служби в Шенген, Интерпол и Европейски Съюз.

Третият участник е шпионин първа степен към Главна дирекция „ Национална полиция “. Четвъртият не е чиновник на Министерство на вътрешните работи, неговата роля е била на медиатор при приемане на паричните думи.
Оставки по върховете на Министерство на вътрешните работи след ареста на шефа на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП (ОБЗОР) С постовете си се разделиха заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев и шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов
След приемане на подкупи от страна на началниците в ГДБОП е започвано формиране на преписки и оперативни каузи против съответни лица. Предоставяли са изпреварваща информация за идни дейности по следствие и задържане.

Групата е разкрита със съдействието на разположение, изнудвано и през годините е давало подкупи на началници на бранш „ Наркотици “ в ГДБОП в размер от 5 000 до 10 000 лв.. Същият е получавал информация по кое време, къде и по какъв начин да се укрие, с цел да не бъде арестуван.

„ За облекчение на незаконната си активност двамата висши чиновници на Министерство на вътрешните работи показали неяснота и спорове между тях пред незаконния контингент. Така получавали повече пари. Членовете на незаконната група успяваха да се укрият от органите на Министерство на вътрешните работи, използваха директни телефони и интернет приложения в своята връзка “, изясни представителят на основния прокурор.

Единият шеф на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП е арестуван, откакто изискал сумата от 10 000 лева, като персонално дефинира мястото къде да бъде предадена сумата. Казал на очевидеца на срещата да не бъде с телефон, като и той самият не имал телефон.

В петък в жк „ Захарна фабрика “ началникът беше арестуван с част от поисканата от него сума, посочи Милева.

Специализираният углавен съд взема решение през днешния ден дали да остави в ареста арестуваните. Прокуратурата желае за тях непрекъснато задържане.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР