Задържаните и поставени под арест в Гърция деветима членове на

...
Задържаните и поставени под арест в Гърция деветима членове на
Коментари Харесай

Гърци планирали атентат срещу Ердоган

Задържаните и сложени под арест в Гърция деветима членове на турската лявоекстремистка Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) са възнамерявали нахлуване против Реджеп Ердоган, оповестява в. "Миллиет ", като цитира информация във в. "Вима ".

Гръцката полиция арестува девет членове ДХКП-С при интервенция в Атина в края на ноември преди визитата на турския президент в Гърция на 7 и 8 декември.

Бележки, открити при интервенцията на гръцката полиция, са разкрили, че членовете на лявоекстремистката организация са възнамерявали нападение против Ердоган с гранатомети, ръчни бомби и коктейли "Молотов ", показва в. "Вима ", като се базира на източници от сигурността.



Планът предвиждал нахлуване с гранатомети от две страни при прекосяването на конвоя на президента, а група членове на организацията щели да нападат откъм гърба колата, в която пътува Ердоган. Полицейските сили не престават да работят за откриването на гранатомети и муниции на лявоекстремистката организация, които се допуска, че са заровени в подножието на планината Парнита край столицата Атина.





В началото на месеца гръцки съд подреди задържане в ареста на деветимата турци по обвиняване в основаване на незаконна организация, терористични дейности, нелегално владеене на оръжие и взривни материали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР