Задържаните братя в Димитровград при акцията на ГДБОП и Специализираната

...
Задържаните братя в Димитровград при акцията на ГДБОП и Специализираната
Коментари Харесай

Арестуваните лихвари от Димитровград заплашвали длъжници с убийства

Задържаните братя в Димитровград при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура в понеделник са в ареста с разпореждане на обвинител за 72 часа.

 Димитровград лихвари Министерство на вътрешните работи

В момента по данни на прокуратурата се търси и шестия брат. Те към този момент са с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство и силови дейности. Мъжете са от т.нар жанр - " Хамдитата ".

Задържаните са давали пари на рента, на извънредно висок %. Когато длъжниците не са съумели да върнат взетите пари в точния момент, са налагани наказателни лихви. Стигало се е до практикуване на принуждение, побой, принуждаване към проституция. Освен това е имало и закани за това да не се подават тъжби в полицията, тъй като хората са били заплашвани с ликвидиране.

 Димитровград лихвари МВР-->

" При обиски в домовете на арестуваните са открити златни украшения и забележителна сума пари. Групата е предложила заеми с високи лихви на хора с невисок обществен статус от региона на Димитровград и Хасково ", разяснява зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров добави, че братята са работили с изключителна грубост . Предстои внасянето на искане за непрекъсната мярка “задържане под стража ” за петимата братя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР