Задържани са двама от тримата издирвани след взрива на банкомат

...
Задържани са двама от тримата издирвани след взрива на банкомат
Коментари Харесай

Джонката и Свещичката са задържаните за взривения банкомат в Сапарева баня


Задържани са двама от тримата търсени след гърмежа на банкомат в Сапарева баня. Това са 40-годишният К.И. по прякор Джонката и 35-годишният К.М. с прякор Свещичката.

Мъжете съумяха да избягат след невиждана полицейска акция в региона на пернишкото село Боснек през ноември. Те са били арестувани в Перник след полицейско гонене.

От пресцентъра на полицията оповестиха, че двамата са с наложена полицейска мярка за задържане в рамките до 24 часа, арестувани са тази нощ от чиновници на Второ и Първо РУ-Перник.

Полицията внася повече детайлности по отношение на протеклото гонене на двамата обвинени и залавянето им: Към 12.30 часа авторатрул на „ Пътна полиция “ спрял за инспекция лек автомобил Фолксваген „ Голф “. Колата се движела от пернишкия кв. „ Църква “ посока с. Студена и откакто служителите на реда подали сигнал на водача, колата спряла на към 150 метра от униформените. Двама мъже изскочили от автомобила и побягнали - прескачали огради, бягали през дворове. Преследването траяло към час, когато единият бил арестуван на улицата, а другият – заварден до момента в който опитвал да се покрие във водите на р. Струма.

К.И. и К.М. бяха оповестени за търсене през предходната година, откакто ноември месец бяха подхванати дейните издирвателни дейности на територията на областите Кюстендил и Перник, по отношение на следствие за повреден банкомат в Сапарева баня. Сигналът за осъщественото закононарушение бе получен към 3.30 часа на 9 ноември. При осъществения на място оглед бе открито, че устройството е взривено. Стартира и следствието по случая, в границите на което двамата мъже бяха обвинени в съучастничество към закононарушението.

Те са арестувани в полицейския арест, а оперативните дейности не престават под управлението на прокуратурата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР