Задържани са двама извършители на кражба на 26 картини, пари

...
Задържани са двама извършители на кражба на 26 картини, пари
Коментари Харесай

СДВР: Задържани са двама извършители на кражба на 26 картини, третият се издирва

Задържани са двама причинители на кражба на 26 картини, пари и скъпи украшения. Това разгласи на брифинг пред медиите шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев по отношение на престъпен случай, в който бе ограбен и пребит 80-годишен мъж, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,На 25 юни на телефон 112 е получен сигнал за обир на картини, творби на изкуството, в центъра на София, който е подаден от дъщерята на потърпевшия. Тя декларира, че не е съумяла да реализира контакт са татко си, поискала е подпомагане на ключар и вътре е намерила татко си и вуйна си в безпомощно положение. От жилището липсват 26 картини на художничката Анна Хен Йосифова, 2350 лева и скъпи накити'', разкри Хаджиев.

,,Насочихме се към трима причинители. 25 от картините са открити на по-късен стадий на три разнообразни места, последната се реставрира. Единият от причинителите е арестуван на адреса, другите двама бяха оповестени за търсене. Единият от тях признава за осъщественото закононарушения. Вчера в Столична дирекция на вътрешните работи се яви и различен от причинителите дружно с юрист. Открити са и другите движимости, освен картините'', изясни ст. комисар Хаджиев и уточни, че продължава издирването и на другия участник.

,,Извършителите са влезнали в жилището на потърпевшия, като са се показали за чиновници на столичния инспекторат и са спечелили доверието му. Той е бил вързан в банята и два дни по-късно там го намират околните му. Пострадалият е в положително състояние'',обясни Хаджиев.

Той уточни, че за директното присъединяване в кражбата на антиквари все още няма данни.

,,Част от картините са открити в два антиквариата в центъра на София. 12 картини са продадени за към 400 лева на първия прекупвач, по-късно са препродадени за 7000 лева Няма данни някой да е поръчал да бъдат откраднати. Но цената на една картина на този художник за акварел е 1000 лева, а за маслени – към 3000 лева'', съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Той посочи, че и двамата арестувани причинители са с голям брой престъпни регистрации за грабежи, обири и други

,,От събраните сега доказателства е видно, че самото действие е много грубо осъществено - с побой и привеждане в безпомощно положение на потърпевшото лице'', обясни и административният началник на Районна прокуратура-София Радослав Димов.

Той разгласи, че откраднатите движимости към този момент са открити, а обвинените са арестувани за 72 часа.

,,Има задоволително събрани доказателства и е повдигнато обвиняване за обир, осъществен при условия на съучастие'', изясни Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР