Задържането в лагера Гуантанамо бей трябва да бъде прекратено и

...
Задържането в лагера Гуантанамо бей трябва да бъде прекратено и
Коментари Харесай

Тръмп обяви край на задържането в Гуантанамо

Задържането в лагера Гуантанамо бей би трябвало да бъде прекъснато и арестантите би трябвало да бъдат върнати в родните им страни. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на среща с премиера на Австралия Скот Морисън, осведомят медии.

Президентът акцентира, че Съединени американски щати не възнамеряват да държат пандизчии в Гуантанамо идващите 50 година
 Уволниха командващия базата в Гуантанамо
Уволниха командващия базата в Гуантанамо

В продължение на няколко месеца е водено разследване…

Той още веднъж се похвали, че Съединени американски щати са победили ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) за " рекордно време " под негово ръководство и добави, че да се държат екстремистите отвън Европа е в " огромна изгода " за Стария континент. Американският водач предизвести, че в случай че няма проект за преместването им, те ще бъдат " освободени на границата ".

Разходите по поддържането на пандиза в Гуантаномо и правосъдната система са се нараснали с близо 90 милиона $ от 2013 до 2018 година , макар че броят на пандизчиите е намалял, оповестява PBS.
 Тръмп анулира указа на Обама за затваряне на Гуантанамо
Тръмп анулира указа на Обама за затваряне на Гуантанамо

Пентагонът би трябвало да създаде рекомендации за президента

От към 780 арестувани във военния затвор сега има 40 пандизчии . В Гуантанамо има 1800 бойци, което се пада 45 бойци на един пандизчия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР