Задържането под стража на Евгения Банева е заменено с най-леката

...
Задържането под стража на Евгения Банева е заменено с най-леката
Коментари Харесай

Пуснаха Банева от ареста

Задържането под стража на Евгения Банева е сменено с най-леката мярка за неотклонение „ подписка “, оповестиха от профилираната прокуратура.

Причината са изводи на съдебно-медицинска експертиза, направена от лекари в Пирогов, съгласно която актуалното здравословно положение на Банева не е съвместимо с изискванията в следствения арест и се постанова незабавна интервенция, съобщи Defakto.bg.

По делото е приложено и документално мнение на болничното заведение при Софийския затвор, че тя не може да получи съответни грижи в тази болница.

На базата на тези изводи прокурор е определил най-леката мярка за неотклонение, декларират оттова. Наложената на Банева възбрана да напуща страната обаче е в действие, а на Министерство на вътрешните работи е предоставено да следи за осъществяването на „ подписката “ й.

Евгения и Николай Баневи са арестанти от началото на декември предходната година след изгонването им от Франция. Заради издадена от България европейска заповед за арест двамата бяха арестувани на летището. Впоследствие съпрузите неведнъж оповестиха, че е трябвало да се качат на аероплан за София и в никакъв случай не са се укривали.

Обвиненията против тях са за проведена група, в която взела участие и старата майка на Николай Банев, данъчни закононарушения, пране на пари, длъжностно заграбване, нелегално оръжие.

Досега съпрузите неведнъж отправяха претенции към спецсъда за по-лека мярка, като Евгения Банева настояваше да бъде освободена в това число с цел да се грижи за трите деца на фамилията. Тя се оплака и от мизерните условия в следствения арест.

Снимка: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР