Задържането на плаващия под британски флаг танкер Стена имперо в

...
Задържането на плаващия под британски флаг танкер Стена имперо в
Коментари Харесай

Техеран обяви, че задържането на британския танкер не било ответна мярка

Задържането на плаващия под английски байрак танкер " Стена имперо " в Персийския залив беше изцяло законно, съобщи иранският държавен представител Али Рабией, представен от ДПА.

" Плаващият под английски байрак танкер не беше арестуван като ответна мярка ", написа Рабией в Туитър, наблягайки, че събитията са навредили на доброжелателността в двустранните връзки. " Надяваме се Англия да възвърне доверието ", добави той.

Агенция ИРНА цитира изявление на Рабией, че Техеран може да показа документи, доказващи, че " Стена имперо " е бил в ирански води и се е движел против потока на трафика в Ормузкия залив.

По-рано иранската държавна телевизия за пръв път популяризира видеоматериал с 23-членния екипаж на арестувания от Техеран транспортен съд под английски байрак - явен опит да покаже, че моряците са невредими, съобщи Асошиейтед прес.

Във видеото екипажът на " Стина Имперо " е показан в червени униформи, седнал към маса на борда на плавателния съд. Чува се гласът на неидентифициран иранец, който благодари на моряците за съдействието. Чува се и по какъв начин оператор им споделя да не гледат към камерата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР