Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията. Това мнение

...
Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията. Това мнение
Коментари Харесай

Задържането на олигарси и намалената контрабанда дразнят опозицията, смята Борисов

Задържането на олигарси и понижената контрабанда нервират опозицията .

Това мнение изрази министър председателят Бойко Борисов пред публицисти по време на инспекцията на градежа Автомагистрала " Хемус " при трасето сред Белокопитово и Буховци.

" Че институциите задържат олигарси, това ли ги е гняв или, че контрабандата от 34% слезе на 5%. И че бюджета за новата година в резултат битката на институциите, не на обособени хора, донесе милиарди повече в хазната ", попита Борисов.

Искането за предварителни избори е обикновено за опозицията . Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лв., съобщи министър-председателят.

 Кабинетът
Кабинетът " Борисов-3 " оцеля за трети път

133 депутати поддържаха кабинета на третия избор

Той напомни по какъв начин след ръководството на кабинета " Орешарски " страната е платила близо 7 милиарда и е заварила недостиг от -4%.

 Снимка 385897
Източник:

" Сега в идващия бюджет половин милиард лв. има повече за обучение, повече от половин милиард за опазване на здравето, 10% върху заплатите на служители на реда от горната страна, военни, правосъдна защита, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лв. повече за хората с увреждания. Кое е в колапс? ", попита Борисов.

 Кабинетът
Кабинетът " Борисов 3 " - мегавариант на кабинета " Орешарски "?

Това вижда политологът Първан Симеонов

Според него работата на институциите дава резултати и това ядосва опозицията.

 Снимка 385896
Източник:

" Макар и късно, само че фактически профилираният съд и прокуратура сега, дружно с нашите служби демонстрират и воля, и професионализъм, и предпочитание. Така че, постоянно има какво да се желае повече ", съобщи министър председателят.

Той напомни, че предходната година се наложи страната да отпусне 12 млн. лв. за изчистването на рисковите химикали в " Полимери " - Девня.

 От Спецпрокуратурата претърсват адреси на
От Спецпрокуратурата претърсват адреси на " Полимери " АД

Обискират лица и разпитват очевидци

" Автомагистрала " Хемус " за какво не я направиха. Важна ли е тя за жителите на Търговище, на Шумен ", попита Борисов и напомни, че кабинетът " Орешарски " я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

При инспекцията на трасето на Автомагистрала " Хемус " Борисов осведоми, че кметовете на Шумен и Търговище са алармирали за компликация при отчуждаването на 180 декара земеделска земя . Премиерът Борисов беседва със притежателя на земята, като се схванаха да се търси законово решение, с цел да не се забавя градежът на автомагистралата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР