Задържане под стража“ за мъж от София, извършил серия от

...
Задържане под стража“ за мъж от София, извършил серия от
Коментари Харесай

Задържаха измамник, представял се за доставчик на строителни материали

„ Задържане под стража “ за мъж от София, направил серия от измами в немаловажни случаи, при които няколко юридически лица били ощетени

След като почете настояването на Районна прокуратура – Разград, състав на Разградския областен съд дефинира „ задържане под стража “ за мъж от София, направил серия от измами, при които няколко юридически лица били ощетени.

Я.Д. е притеглен към наказателна отговорност за това, че в изискванията на повторност в немаловажни случаи, представяйки се за длъжностно лице – шеф на търговски сдружение, в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане в петима представители на търговски сдружения, че ще им достави строителни материали, и с това предизвикал на юридическите лица имотна щета в огромни размери. За този жанр закононарушения Наказателния кодекс планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до осем години.

В петте случая на осъществени измами 46-годишният мъж употребявал една и съща скица. След сбъднат контакт с евентуалните жертви, той предложил преференциални цени за търсените от тях строителни материали. Обвиняемият изпращал проформа – фактура на пострадалите компании и след възнаграждение на контрактуваната цена, той трябвало да изпрати стоката. Нещо, което не се случило в нито един от случаите. Така шефовете или притежатели на пет търговски сдружения със седалища в разнообразни градове на страната били ощетени с общо 29 293,35 лв..

От свидетелството за съдимост на Я.Д. е видно, че същият е направил закононарушението, откакто към този момент бил три пъти осъждан за осъществени от него измами и в изпитателния период на всяко едно от тези му осъждания. Това е един от претекстовете на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Разград да внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинения. Освен това, съществува действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение.

На 4 февруари 2022 година Я.Д. е арестуван за период до 72 часа, а през днешния ден съдът дефинира той да остане в ареста. Определението на Районен съд – Разград предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР