Задържане под стража“ е мярката за 21-годишната танцьорка Габриела Медарова,

...
Задържане под стража“ е мярката за 21-годишната танцьорка Габриела Медарова,
Коментари Харесай

Съдът върна Габриела Медарова в ареста

„ Задържане под стража “ е мярката за 21-годишната танцьорка Габриела Медарова, взета този следобяд от тричленен състав на Пловдивския областен съд. Мотивът на съдийския състав за връщането на младата жена в ареста е, че е допустимо да извърши друго закононарушение. Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване, заяви

В края на предходната седмица състав на Районния съд в Пловдив пусна Габриела на независимост с мярка „ подписка “ след случая с ударено от нея момиче в нощен клуб в Пловдив. Прокуратурата апелира решението на райнонните магистрати.

Преди близо месец младата танцьорка блъсна 10 паркирани коли след приложимост на алкохол и опиати с колата на приятеля си. За този случай тя бе освободена от ареста с парична гаранция от 5 хиляди лева

Адвокатът на Медарова Орлин Търновалийски още веднъж отбрани тезата, че клиентката му е почтена, защото е блъснала Катя в резултат на случай, т.е. без да желае, добавя

Той описа пред магистратите, че на момичето ѝ прилошало, отишло в тоалетната с приятеля ѝ, който я придържал. В момента на удара Габриела се пробвала да се подпре на вратата на тоалетната кабинка, само че залитнала и с отпусната длан блъснала Катя в лицето.

Габриела приемала антидепресанти, защото страдала от тревожна меланхолия. Официални данни за използването на алкохол и опиати няма, а танцьорката твърди, че е пила единствено две глътки за наздравица.

Прокурорът Димитър Махмудиев опонира, че по-леката мярка не прави работа, защото момичето към този момент е освободено под гаранция за различен случай.

“Не съм я блъснала съзнателно. Искам при родителите ми, да се церя и да уча”, съобщи Габриела, с отработена от предходните инстанции, дикция и изражение.

Този път обаче съдът не се впечатли от сълзите на момичето и й наложи най-тежката мярка за неотклонение – арест. Според магистратите има достатъчо данни, че Габриела е направила нападението в клуба и има заплаха да извърши ново, защото има неприятни характеристични данни.

След като чу решението на съда, Медарова се олюля и се свлече на един от столовете в съда. Първочалано отхвърли да разреши да й слагат белезници, само че в следствие бе изведена от Съдебна защита без опозиция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР