Задържане на цените на горивата въпреки намаления добив договорен от

...
Задържане на цените на горивата въпреки намаления добив договорен от
Коментари Харесай

Експертите категорични: Цената на бензина няма да се повиши

Задържане на цените на горивата макар понижения рандеман контрактуван от ОПЕК+ предвиждат от Българската петролна и газова асоциация. Пред " По света и у нас " по Българска национална телевизия ръководителят на организацията Живодар Терзиев разяснява, че търсенето на горива у нас е спаднало с съвсем 50% спрямо април предходната година.

Единственото, в което експертите са безапелационни, е че цената на бензина няма да се увеличи. Цената на дизела - също. Няма съображение и за по-сериозно намаляване на цената, само че е допустимо да се следят някои леки придвижвания надолу, защото и международният пазар не реагира по упования метод на ограничението на добива на недопечен нефт, контрактувано от ОПЕК+, точно заради това, че към момента предлагането е доста по-голямо от търсенето.

" Това че ОПЕК+ се схванаха за понижение на добивите, пазарът го регистрира с съмнение. Нещо повече, даже сподели " абе допустимо е, само че ние не ви имаме вяра ". И през днешния ден даже виждаме намаляване на цената на готовите артикули и на нефта. Сорт " брент " е 31.22 все още, газьолът е с 10- 12 $ намаляване, дизеловото гориво. Което на фона на четвъртъчното съглашение надалеч не приказва за очакване на пазара към покачване ", съобщи Терзиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР