Задържаната на 25 март дознателка от Първо РУП-Благоевград Розалина Кьосева

...
Задържаната на 25 март дознателка от Първо РУП-Благоевград Розалина Кьосева
Коментари Харесай

Дознателка е извършила 4 различни престъпления от любов

Задържаната на 25 март дознателка от Първо РУП-Благоевград Розалина Кьосева е с четири обвинявания, изнасяла вътрешна информация до излежаващ присъда заради персонални връзки, а не за пари, освен това, теглила е заем от 25 000 лева, който напълно бил употребен от приятеля й криминално-проявен, който сега излежава присъда в пандиза в Бобов дол, съобщи БГНЕС.
Това стана ясно през днешния ден на брифинг в Окръжна прокуратура-Благоевград, на който участваха Румяна Арнаудова, Директорът на дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи Румен Ганев, шефът на ОД МВР-Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев и районният прокурор Борислав Ковачки.
На 27 март по отношение на Кьосева ще бъде поискана мярка " Постоянно задържане под стража ", на този стадий тя се възползва правото си да не дава пояснения.
На 25 март Розалина, щерка на Георги Кьосев, шеф отдел „ Охранителна полиция” към ОД на МВР-Благоевград, бе арестувана след акция на прокуратурата и отдел „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. До привършване на процесуално-следствените дейности които не престават, той е излязъл в отпуск, заяви ст. комисар Николай Хаджиев, който добави, че на този стадий няма данни той да е съдействал на щерка си.
„ Информацията е предоставена от „ Вътрешна сигурност “, а следствието се организира от Районната прокуратура в Благоевград.
В края на предходната година Районната прокуратура е почнала досъдебно произвеждане за закононарушения срещу правораздаването от дознателката.
Всички дейности по следствието са предоставени на Национална следствена служба. Подпомагани са от бюрото по отбрана на очевидците.
В следствието са употребявани СРС-та. В рамките на следствието е открито, че Розалина е направила 4 разнообразни закононарушения: срещу правораздаването, документно при рецидив, закононарушения по работа – шерване на информация, закононарушение по персонално укривателство ”, сподели Румяна Арнаудова.
Според Районния прокурор Ковачки, сигнали за нерегламентирани контакти на проверяващ служител на реда Кьосева има от година, само че интензивно по случая се работи към 4 месеца. През което време се образува досъдебно произвеждане. Експлоатирани са СРС-та, с чиято помощ бяха потвърдени закононарушенията, осъществени от служителката Кьосева. Разпитани са 13 очевидци. Категорично е открита незаконната активност на Кьосева, по тази причина на следващия ден следва да бъде импортирана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
„ Имало е няколко оперативни хипотези по време на следствието до постигане на сигурни доказателства. Успяхме да запазим тайната и да не изтече информация по време на следствието. Безкомпромисни сме към всеки един чиновник, който нарушава закона”, сподели Румен Ганев.
Според Арнаудова събраните доказателства са открили, че Кьосева е провеждала процесуално-следствените дейности като водещ дознател по досъдебно произвеждане против лице, което изтърпява наказване „ отнемане от независимост “ поради присъединяване в ОПГ за опиати, постановено от СНС. В районната прокуратура е формирано произвеждане против същото лице, Кьосева е била проверяващ служител на реда, само че не е изпълнила навреме длъжностите, които са ѝ възлагани от закона, не е правила нужните разпити, не е правила нужните процесуално-следствени дейности по събиране на други доказателства, не е правила очни ставки и всички други дейности, свързани с доказване на виновността на лицето в това закононарушение.
Затова нейно държание, което е реализирано в интервал 22.11.2016 – 22.03.2018 година е повдигнато обвиняване за закононарушение срещу правораздаването.
В рамките на следствието е получена информация до ОДМВР, че лицето се търси с европейска заповед за арест от Гърция. В този момента от районна прокуратура са изпратили заповедта в Гърция. Мъжът се е издирвал с европейска заповед за арест в Гърция по отношение на влезнала в действие там 6-годишна ефикасна присъда за закононарушения, за който е бил наказан. Тази европейска заповед е станала притежание на Кьосева, която е направила всичко допустимо по силите си да осуети осъществяването на задграничната европейска заповед и да не бъде приведена в осъществяване, т.е. лицето да бъде предадено на непознатите управляващи.
Това е закононарушение по персонално укривателство.
Само поради обстоятелството, че е споделила тази служебна загадка на търсеното лице има обвиняване – закононарушение по работа.
Документното закононарушение е направила 7.1.2015 – 31.01.2015 година „ Представлява 5 следващи претенции до 5 лица от затворническата администрация, поради това, че поради досъдебно произвеждане Кьосева ще организира разпит с ограничения от независимост в Бобов дол, показала го за очевидец. По това следствие лицето няма отношение, няма връзка с закононарушението.
По този метод е прикривала други свои планове, с цел да влезе в контакт с лицето и да реализира други свои планове.
В рамките на следствията през вчерашния ден е открит телефона на Кьосева. В пандиза в Бобов дол е осъществено претършуване в килията на приятеля на Кьосева. Там е открит телефон, чрез който двамата са комуникирали интензивно, пандизчията също се разпитва”, добави Арнаудова.
Според нея не са изчерпани и опциите за привличане и на други обвинени, в случай че има доказателства.
„ Няма доказателства за привличане като обвинен на бащата Георги Кьосев. По отношение на него се прави дисциплинарна проверка”, изясни районният прокурор Борислав Ковачки.
Според него няма изгода в претекстовете на Кьосева, не го е правила за пари, носила му е храна на адреса, където се е крил.
Приятелят й, името на който не се оповестява заради продължаващите разпити, е в пандиза от средата на предходната година до септември тази година. Преди това е бил в Централния софийски затвор, само че заради предоставена информация от Розалина за надзиратели, че са отправени закани към тях и за членове на фамилиите им, по тази причина администрацията на пандиза е подхванала решение за пренасяне на пандизчията в Бобов дол. Заплашвал е надзирателите с персонална информация, класифицирана.
„ Освен информации за лицата, работещи в затворническото общежитие в Кремиковци и Централния софийски затвор, Кьосева е правила такива и за магистрати и прокурори, следователи и членове на техните фамилии. В нейното бюро са открити тези информации. Тя ги е предоставяла на пандизчията. Те имат отношение към водените към него досъдебни производства”, изясни още Арнаудова.
„ Георги Кьосев е в отпуска до привършване на разпредените инспекции, след което ще стане ясно дали има, или не осъществени от него закононарушения, от четири години той е на служба в ОД Министерство на вътрешните работи, не ми е известно да има провинения”, добави старши комисар Николай Хаджиев.
„ Ако се съберат доказателства, ще бъде наложено наказване и на затворника”, приключи брифинга Румяна Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР