Задържаната кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева е назначила

...
Задържаната кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева е назначила
Коментари Харесай

Иванчева назначи пиара на Младост за заместник-кмет

Задържаната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева е назначила за зам.-кмет пиара на общината Петър Кърджилов. Това сподели самата Иванчева и посочи, че той ще заеме мястото на задържаната с нея зам.-кметица Биляна Петрова.
Иванчева призна още, че е издала заповед за уволнението на различен от зам.-кметовете на " Младост " Румен Русев. Тя отхвърли да е управлявала общината от ареста, а единствено, че е правила рокади в екипа си.
И.д. кмет към този момент остава Владимир Клисуров , който бе утвърден от СОС на длъжността по искане на Десислава Иванчева. Той обаче подаде предупреждение за овакантяване, което изтича при започване на юни.
По-рано през днешния ден Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за премахване от служба на Иванчева.
Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с позволен достъп за рандеву, след което те са достигали до общинската администрация.
Кметът на регион „ Младост” беше задържана при спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия и спецпрокуратурата с колосална сума пари – 70 хиляди евро рушвет от строителен бизнесмен. В кабинета й пък проверяващите са намерили стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се употребяват за изнудване. Делото ще стартира в 16 часа, с цел да може всички страни да се срещнат с документите.
Преди съвещанието Иванчева за следващ път удостовери, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, тъй като той желал да направи детска площадка.
Зам.-кметът на „ Младост” Биляна Петрова посочи също, че не знае в какво е упрекната. Иванчева пък изиска майка ѝ да й бъде бранител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР