Задържаната беларуска опозиционна лидерка Мария Колесникова призова протестиращите срещу дългогодишния

...
Задържаната беларуска опозиционна лидерка Мария Колесникова призова протестиращите срещу дългогодишния
Коментари Харесай

Беларуската опозиционна лидерка Колесникова призовава протестиращите да не се отказват

Задържаната беларуска опозиционна лидерка Мария Колесникова прикани протестиращите против дългогодишния президент Александър Лукашенко да не се отхвърлят, а да продължат битката и се присмя на чиновниците на силите за сигурност, които са я задържали, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на писмо на Колесникова, публикувано през днешния ден от новинарския уебсайт Tut.by.

38-годишната Колесникова последно бе забелязана на публично място на 7 септември, когато бе хваната от маскирани мъже на улицата в Минск и натикана в микробус. В изказване, направено посредством юриста си скоро по-късно, Колесникова описа, че е била откарана от чиновници на силите за сигурност измежду нощ на границата с Украйна и застрашена с изхвърляне от страната, "жива или на части ". Тогава Колесникова скъса паспорта си, с цел да осуети извеждането си и се трансформира в воин на всеобщото протестно придвижване против Лукашенко. Тя бе арестувана и е съдена за противодържавна активност.

"Трябва да им кажеш да не се отхвърлят, просто да не престават! Тези хора, които ме отвлякоха, всички те са извънредно слаби и истерични. Дори не знаят по какъв начин да си свършат добре работата. С мен всичко е наред, изискванията са търпими, а новите ми другари са чудесни ", написа Колесникова в писмо от пандиза до татко си, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР