Задържан за 72 часа и с повдигнато прокурорско обвинение е

...
Задържан за 72 часа и с повдигнато прокурорско обвинение е
Коментари Харесай

Прокуратрата обвини водач на 18 г., който с мерцедес бутна полицай

Задържан за 72 часа и с повдигнато прокурорско обвиняване е 18-годишен лидер, който през вчерашния ден блъсна няколко коли и леко нарани служител на реда, бягайки от него.

Като средство за реализиране на задачата си младежът употребява суперскъп " Мерцедес ".

Вчера и Клуб Z писа за случая, при който момчето блъсна няколко коли, спря се в пазара на " Черни връх " и даже опита да избяга.

Според БНР той е бил и недееспособен.

Днес от Софийската районна прокуратура разясняват, че...

"... Предвид дързостта с която е осъществено действието и опцията А.Б. да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа. "

Младежът ще дава отговор с изключение на за възпрепятстване на орган на властта и по усложнения текст за телесна щета на длъжностно лице.

Ето и оригинала на прокурорското известие:

Софийска районна прокуратура упрекна мъж, блъснал служител на реда с автомобил и му предизвикал телесна щета

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 18-годишен мъж, блъснал с автомобил служител на реда и му предизвикал телесна щета.

На 18.01.2023 година на ул. „ Люботрън “ в гр. София, обвиненият А.Б. незаконно попречил на полицейски чиновник при 04 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи да извърши служебните си отговорностите си – като направил маневра с управлявания от него автомобил марка „ Мерцедес “, заобикаляйки служителя на реда и го блъснал с колата си в крайници. В разследване на което му предизвикал лека телена щета.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 131, алинея 2, т. 4 вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Предвид дързостта с която е осъществено действието и опцията А.Б. да извърши друго закононарушение, той е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в Софийски областен съд за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР