Задържан в САЩ иранец и държан в ирански затвор американец

...
Задържан в САЩ иранец и държан в ирански затвор американец
Коментари Харесай

Иранец и американец ще се съберат отново със семействата си след размяна на затворници

Задържан в Съединени американски щати иранец и държан в ирански затвор американец бяха освободени, оповестиха през днешния ден иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф и американският президент Доналд Тръмп във връзка замяна на пандизчии сред Вашингтон и Техеран, съобщи Франс прес, цитрана от Българска телеграфна агенция.

" Радвам се, че професор Масуд Солеймани и Сиюе Ван скоро ще се съберат със фамилиите си ", написа Зариф в Туитър и разгласява фотография със сънародника си в Цюрих, преди да отлетят за Техеран.

Той изрази специфични благодарности към швейцарското държавно управление, което съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран след скъсването на дипломатическите връзки сред тези две страни през 1980 година

Иранската организация ИРНА заяви, че Солеймани, професор в университета Тарбиат Модарес, е бил освободен " след една година нелегално задържане и предаден на ирански представители в Швейцария ".

Тръмп заяви в официално съобщение за освобождението на Ван, докторант по история в университета Принстън в Съединени американски щати.

" След като беше държан в продължение на три години в Иран, Сиюе Ван е на път за Съединените щати ", уточни президентът, който обаче не загатна за освобождението на Солеймани.

Тръмп благодари на " нашите швейцарски сътрудници за помощта им в постигнатото посредством договаряния с Иран освобождение " на американския жител, заяви Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР