Задържан е надзирател, внасял срещу заплащане неразрешени вещи на лишени

...
Задържан е надзирател, внасял срещу заплащане неразрешени вещи на лишени
Коментари Харесай

Арестуваха надзирател, внасял на затворници неразрешени вещи


Задържан е надзорник, внасял против възнаграждение неразрешени движимости на лишени от независимост лица, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Полицейските дейности са осъществени на 5 декември. В хода им е арестуван 29-годишен чиновник от надзорно-охранителния състав от пандиза в Ловеч. Според събраните досега данни, той е внасял неразрешени за владеене движимости на лишените от независимост, като за задачата е получавал и авансово уговорена сума.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за приемане рушвет и за длъжностно закононарушение, а работата по неговото документиране продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Ловеч.

В същото време инспекции се правят и в пловдивския затвор. Както оповестиха пълководец и основен надзорник от пловдивския затвор са краткотрайно отстранени от работа след абсурда с импорт на неразрешени движимости. Срещу Тодор Илиев и Светлозар Андонов е стартирана дисциплинарна инспекция.

Разследването би трябвало да завърши на 20 декември като по-късно ще бъдат избрани наказванията им.

Припомняме, че канал за импорт на противозаконни движимости /а евентуално и вещества/ бе кръстосан при акция в пловдивския затвор при започване на ноември. Жена от ромски генезис е донесла на собствен непосредствен багаж, който бил признат от дежурните, макар, че приемът на багаж в работен ден е неразрешен. Чантата, била призната със единодушието на командира Светлозар Андонов. Сигнал за нарушаването бил изпратен до краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на пандиза Запрян Илиев, който незабавно разпоредил вътрешна инспекция. В чантата били открити телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има възбрана да бъде внасяно зад решетките.

Багажът е бил предопределен за пандизчия с прякор Лъки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР