Задържан е издирваният от Интерпол Антон Станоев – задочно привлечен

...
Задържан е издирваният от Интерпол Антон Станоев – задочно привлечен
Коментари Харесай

Прокуратурата съобщи официално за Антон Бирмата

Задържан е търсеният от Интерпол Антон Станоев – задочно притеглен като обвинен от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за държане и незаконно разпространяване на цигари без акцизен бандерол. Това оповестиха от прокуратурата.

Както " 24 часа " писа, търсеният от Интерпол Антон Станоев, прочут като Средната Бирма, се съобщи в Специализираната прокуратура с юрист на 13 октомври, а съдът му наложи и непрекъснат арест.

На 11 октомври 2018 година синът на Евлоги Станоев (който още е в неопределеност дружно с по-малкия му наследник Георги) се яви в Специализираната прокуратура в наличието на юрист. С негово присъединяване бяха осъществени процесуално-следствени дейности – привличане към наказателна отговорност и предявяване на повдигнатите му обвинявания. С разпореждане на наблюдаващите прокурори Антон Станоев бе арестуван за период до 72 часа.

По искане на Специализираната прокуратура на 13 октомври 2018 година

Специализираният углавен съд му наложи мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Събраните досега доказателства сочат, че Станоеви и останалите упрекнати по делото лица са свързани с разкритите 4 заводи за противозаконни цигари - в с. Калугерово (област Пловдив), Дупница, Горна Оряховица и с.

Ясен (Плевенско). Месечният оборот от незаконното разпространяване на цигари, създадени в тези заводи, е бил почти 10 милиона лв..

От цеховете им бяха конфискувани 42 тона тютюн и над 50 хиляди кутии цигари.

Мярката за неотклонение на Антон Станоев не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния профилиран углавен съд. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР