Задържан е агентът на руските спецслужби, който е насочил удара

...
Задържан е агентът на руските спецслужби, който е насочил удара
Коментари Харесай

Заловиха руския агент, насочил ракетите ”Калибър” към ресторанта в Краматорск

Задържан е сътрудникът на съветските спецслужби, който е насочил удара на ракетите по ресторанта в центъра на Краматорск, заяви Службата за сигурност на Украйна.
По последни данни в заведението „ Пица Рия “ починаха 11 души (от които 3 деца), а 61 (сред които 2-годишно момиченце) бяха ранени от съветска ракета „ Калибър “.
Според шефа на СБУ Василий Малюк арестуваният мъж е „ разконсервиран “ сътрудник на Главното ръководство на разузнаването (ГРУ) към съветския Генерален щаб. Арестуваният е украински жител, работещ в локалното газоразпределително дружество.
На 27 юни той е получил задача да откри работи ли заведението и какъв брой гости има в него. В осъществяване на напътствието сътрудникът е снимал на видео с телефона си в ресторанта и паркираните начело коли. После е изпратил видеофайла на съветското военно разузнаване. С тази информация съветските окупатори са нанесли огнево проваляне на ресторанта, цялостен с хора “, написа в сводката си СБУ.
Мъжът е бил вербуван от съветските спецслужби още преди войната, само че е бил задействан след пълномащабното навлизане на путинската войска в Украйна.
Имал е задача да събира разследващи данни за базирането и придвижването на украинската защита край Словянск и Краматорск. Също и да предава GPS-локациите на обекти от критическата инфраструктура (като жп гари да вземем за пример, б.р.) и обекти с всеобщо скупчване на гражданско население “, се споделя в известието на СБУ.
Досега Русия не е коментирала ракетния удар по ресторанта. За разлика от удара по жп гарата в Краматорск през април 2022 година, когато бяха убити 52-ма и ранени над 100 евакуиращи се възрастни хора, дами и деца – от ракети, ориентирани евентуално от същия изменник. Тогава Кремъл твърдеше, че това е провокация и ракетите са украински.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР