Задържан е 19-годишен младеж, нападал и обирал възрастни жени в

...
Задържан е 19-годишен младеж, нападал и обирал възрастни жени в
Коментари Харесай

Хванаха 19-годишен, нападал и обирал възрастни жени в Сливен

Задържан е 19-годишен юноша, нападал и обирал възрастни дами в града. Това сподели на брифинг шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Величков, оповестиха от ОДМВР - Сливен. Той и началникът на районно управление (на МВР) - Сливен основен контрольор Димитър Кикьов дадоха информация във връзка разкриването на серия грабежи, осъществени с интервала 6 - 11 декември в квартал "Даме Груев ".

Криминалистите са почнали работа по случая след получени сигнали за четири грабежа над възрастни дами. След извършени оперативни и издирвателни дейности причинителят е открит и са подхванати дейности по неговото задържане.

На 14 декември в квартал "Стоян Заимов " криминалистите са заловили 19-годишния юноша с букви Х.Г. от град Сливен. Той е отведен в районното ръководство и арестуван за 24 часа. При последвалите процесуално-следствени дейности в жилището, което населява, са открити движимости, обект на осъществените закононарушения. Х.Г. е направил цялостни признания. Той е нападал възрастни дами, като след потребление на мощ и опасност е отнемал дамски им чанти.

Нападенията са осъществявани вечер и рано заран, като е употребявал тъмната част на денонощието. Бил е облечен с тъмни облекла и качулка, което е затруднило неговото различаване, изясни Величков и добави, че Х.Б. досега няма престъпни прояви.

Благодарение на положителното взаимоотношение сред оперативните структури на дирекцията и прокуратурата се е стигнало до бързото откриване на закононарушенията и задържане на причинителя, означи старши комисар Величков, представен от "Фокус ".

На Х.Б. са повдигнати обвинявания. С прокурорско предписание той остава в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Сливен.

Работа по случая е осъществена от чиновници на районно управление (на МВР) - Сливен и бранш "Противодействие на престъпната престъпност " към ОДМВР - Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР