Задържаха в съдебната зала Иванка Ройдова от пловдивското село Брани

...
Задържаха в съдебната зала Иванка Ройдова от пловдивското село Брани
Коментари Харесай

Извънредно: Арестуваха кървавата Иванка

Задържаха в правосъдната зала Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле! Жената, която е упрекната, че е поръчала убийството на част от фамилията си, остана шокирана от развоя на делото. Окръжните магистрати я осъдиха на 3 години условна присъда с 5 години изпитателен период, само че през днешния ден Апелативния съд в Пловдив промени присъдата на 3 години затвор, съобщи trafficnews.bg.
В правосъдния състав на делото през днешния ден са Магдалина Иванова и Васил Гатов.
Когато съдията попита Иванка Ройдова каква е последната й дума тя съобщи: „ Аз съм невинна”. След като я изведоха с белезници от залата добави: „ Добре са платили”. Адвокатът на Ройдова Йордан Давчев, разяснява, че е очаквал сходен процес на делото, защото присъда от Апелативен съд се чете в зала единствено, в случай че се промени или подсъдимият се оправдава. В случая той не е очаквал Иванка да бъде оправдана.
„ Още като видях състава бях сигурен, какъв ще е изходът, защото се колебая, че този състав в миналото е постановявал оправдателни присъди”, разяснява Давчев.
Той предизвестил шурей й за възможния процес на нещата, само че самата Иванка не е очаквала да бъде задържана, а и те не са и споделили авансово, с цел да не я тревожат.
Преди време цяло Браниполе настръхна, когато предходната година Иванка бе упрекната, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета.
Тя бе задържана на 23 март 2016 година, откакто бяха разкрити ужасяващи елементи по готвено от нея нападение нацяло семейство поради завещание от четири и половина милиона $.
Месец преди този момент е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село желае гибелта на свои близки. В основата на закононарушението е спор за парцел. Тя желала да принудят брат й да подпише контракт за прекачване на парцел. За задачата трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.
70-годишният брат, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с огромна доза инсулин, с цел да наподобява гибелта му естествена.
Планът на Ройдова предвиждал очистване и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 година Масовата екзекуция била замислена точно на Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в Браниполе.
Обвиняемата е дала обещание на евентуалните причинители 10% от парите, които ще придобие по сметки на починалия й татко в Америка. По личните й калкулации те възлизали на Щатски долар 3-4 млн., се показва от прокуратурата.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР