Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков.

...
Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков.
Коментари Харесай

Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Задържаха комерсиалния шеф на компанията, в която работи Кристиян Бойков. Това потвърдиха от Министерство на вътрешните работи за NOVA.

БойковПо-рано през днешния ден ГДБОП влезе в офисите на „ Тад Груп ”. В нея работи главният обвинен за приключването на данни от Национална агенция за приходите – Кристиян Бойков. Антимафиотите правят претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването въз основата данни на Национална агенция за приходите.

Прокуратурата няма подозрения, че точно младежът е направил хакерската атака. Бяха публикувани и елементи, какво се е съхранявало в един от конфискуваните му компютри.

Акцията на ГДБОП продължава към този момент шести час.

Главният прокурор Сотир Цацаров разяснява акцията на ГДБОП. „ Не можем да считаме, че единствено със задържане ще решим казуса. С помощта на ГДБОП ще успеем да съберем доказателства ”, акцентира Цацаров. Този юноша не е самичък, съобщи още основният прокурор.

В един от конфискуваните от Бойков компютри е открита информация, съгласно която той е разполагал с масив от данни от Национална агенция за приходите, по-голям от този, изпратен на медиите, освен това дни преди първия имейл, от който излиза наяве за офанзивата.

БГНЕС напомня, че приключването на данни след хакерската офанзива на сървърите на Национална агенция за приходите засегна към 5,1 млн. български жители. Около 4 млн. от тях са на живи хора, останалите са на умряли лица.

Изтеклите данни съдържат и данъчно-осигурителна информация като: Данни от годишни данъчни заявления на физически лица; Данни от справките за изплатени приходи на физически лица; Данни от осигурителни декларации; Данни за здравно застрахователен статус (Става дума за осигурителни вноски, а не за медицински статус или информация за лекуване на гражданите); Данни за издадените актове за административни нарушения; Данни за осъществените заплащания на налози и осигурителни отговорности през Български пощи АД; Данни за пожелан и възобновен Данък добавена стойност, заплатен в чужбина; Данни от интернационалния продан на данъчна информация за български локални лица; Служебни данни, получени от други институции в Национална агенция за приходите, като Агенция Митници, Агенция по заетостта, Агенция за обществено подкрепяне, НЗОК, и др.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР